Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija zaustavila auto, pa se šokirali prizorom: Za volanom dečak (15), vozio još 4 drugara

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija će o ovom postupanju obavestiti i nadležni zavod za socijalni rad

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Vinkovačka policija sinoć je u 21.30 zaustavila automobil vinkovačkih registracijskih tablica kojim je upravljao 15-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo još četvero maloletnika, prenosi Index.hr.

Maloletnik je doveden u prostorije policije, gde je ubrzo došao i njegov advokat, ujedno i osoba kojoj je navedeno vozilo povereno. Za prekršaj upravljanja motornim vozilom pre sticanja prava na upravljanje, protiv 15-godišnjaka sledi prekršajna prijava, kao i protiv njegovog zakonskog advokata radi davanja vozila na upravljanje osobi za koju je znao da nema pravo upravljati vozilom jer još nije stekao to pravo.

Policija će o ovom postupanju obavestiti i nadležni zavod za socijalni rad.

"Roditelji ne smeju zaboraviti da svojim ponašanjem daju primer deci"

Pozivaju se roditelji na poštovanje zakonskih odredbi i nedozvoljavanje deci ponašanja u suprotnosti sa zakonom. Svako upravljanje vozilom po putu osobi bez položenog vozačkog ispita, za njih i za druge učesnike u saobraćaju, predstavlja potencijalnu opasnost od saobraćajne nesreće i stradanja osoba", upozorila je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA