≫ 

Kristina Kija Kockar preporučuje knjige čitaocima Telegrafa

Svako će u njenoj preporuci pronaći knjigu po svom ukusu

  • 15

Tokom hladnih dana, ljudi uglavnom vole da se sklupčaju u krevetu ispred televizora ili uz neku dobru knjigu. Neko više voli modernu literaturu, a neko klasike, ali u svakom slučaju nema boljeg načina da se prekrati slobodno vreme u toku ovog dela godine.

Evo koje je knjige za čitaoce portala Telegraf.rs preporučila poznata pevačica i pobednica rijaliti programa "Zadruga 1", Kristina Kija Kockar.

"Ana Karenjina" - Lav Tolstoj

- Za one koji nisu čitali obaveznu lektiru, a ona je deo nje. Pa čak i ako su je pročitali, vredi pročitati ponovo. Knjiga koja je za sva vremena, priča koja je poučna. Sa razlogom je uvrštana u lektiru - kaže naša sagovornica.

"Zahir" - Paulo Koeljo

- Pročitala sam je davno, u trenutku kada sam se formirala kao devojka i mene je naučila šta znaci žrtvovanje u ljubavi i koliko treba biti realan i jak u prihvatanju istine - ističe Kija.

"Ringišpil" - Jelena Bačić Alimpić

- Jelena je pisac modernog doba, čija dela po meni mogu da se mere i sa svetskim piscima. Prelepa ljubavna priča, tužna, a preporučujem je vise damama - dodaje ona.

Foto: Marko Jovanović

"Put kojim se ređe ide" od Skot Peka zajedno sa svim nastavcima iste knjige.

- Knjiga, tj. sam Skot Pek daje analizu iz psihologije na osnovu primera sa njegovih pravih seansi. Knjiga je poučna, i možda baš u njoj pronađete i delić svog problema i time i sami sebi pomognete - kaže Kija.

"Špijunka" - Paulo Koeljo

- Priča o Mata Hari, gde ona sama o sebi priča sve ono suprotno u odnosu na to kako su je posle opisivali kroz istoriju. Ona sebe ne vidi kao špijunku, već kao ženu koja u to doba prolazi kroz stvari kroz koje žene prolaze i u današnje doba, svaka na svoj način.

Dosta sam se pronašla u ovoj knjizi i u samom liku. To je zapravo borba jedne žene, same protiv svih, koja je upletena u nešto veliko, samo sticajem okolnosti i zbog toga ispašta. Obavezno je pročitajte - poručuje naša sagovornica.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

VIDEO: Emir Kusturica o knjizi Kristine Kockar

VIDEO: Kija Kockar je odgovorila Emiru Kusturici

(Telegraf.rs/V.Đ./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bs

    7. decembar 2018 | 14:40

    A ko je Kija Kockar? Može li neko da mi pojasni? Intelektualac? Kakvo dostignuce ima i u kojoj sferi? Hvala unapred na odgovoru

  • Nesa

    7. decembar 2018 | 14:36

    Muceni hejteri, pa oni ne znaju o cemu ona uopste prica. Ipak su oni vrsni poznavaoci pljuvanja, vredjanja, nipodastavanja. Smem da se kladim da mucenici,sem skolskih, niti jednu drugu knjigu u rukama nisu drzali, zato oni nju i ne razumeju ali ajmouuu lunja djo... Bravo Kristina, udri hejtere sa knjigama i ne spustaj se na njihov nivo.

  • Milorad

    7. decembar 2018 | 13:13

    Izvinite! Može li jedan dan bez Kije Kockar, ajde molim vas, probaj te.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA