≫ 

Detalji smrti frontmena Prodidžija: Pronađen na podu stana bez svesti, sumnja se da se ubio nakon što se rastao od žene

Policija i bolničari pronašli su ga bez svesti na podu i samo konstatovali smrt

  • 0
Keith Flint, Kit Flint, The Prodigy nastupa na Egzit festivalu Foto: Milena Đorđević

Pevač grupe Prodidži Kit Flint (49) pronađen je mrtav u svom stanu u Engleskoj. Sumnja se da je popularni pevač, inače poznat po energičnim nastupima i čudnim frizurama, oduzeo sebi život samo nekoliko dana nakon što se rastao od supruge i stavio svoju kuću na prodaju.

Policija i bolničari su u ponedeljak ujutru pozvani u njegovu kuću u Eseksu zbog "brige za njegovu dobrobit". Pronašli su ga na podu, bez svesti, i mogli su samo da konstatuju smrt.

Policija još istražuje njegovu smrt, ali je za sada ne tretira kao sumnjivu. Na zvaničnoj stani grupe napisano je da je pevač izvršio samoubistvo u svom domu za vikend.

"Ne možemo da verujemo u ovo što pišemo, ali je naš brat oduzeo sebi život za vikend"

Kit je bio pevač benda Prodidži, jednog od najvećih engleskih bendova. Kasnih ’80-ih upoznao je di-džeja Lijama Hauleta i upitao ga da li može da uradi neke mikseve za njega. Jedne noći, kada su se Kit i Liroj Tornhil vraćali sa rejva, okrenuli su Lijamovu kasetu na B stranu kako bi čuli neke od njegovih sopstvenih stvari; bili su potpuno oduševljeni.

Rešili su da ga pitaju da li želi da pušta muziku dok njih dvojca igraju na sceni. Lijam je pristao — i tako je rođen Prodidži.

Flint je bio prepoznatljiv po upadljivosti, pank odeći, šminki i frizuri sa dve čirokane, često različite boje. Njegov stil pevanja podsećao je na pank pevanje slično grupi Sex Pistols. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodidži je na svom Tviteru pružio podršku Srbiji.

VIDEO: Završena je era najboljih žurki, planetu napustio Kit Flint

(Telegraf.rs/www.dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA