Cineplex na dan premijere objavio ne baš duhovitu montažu sa tvorcem "Osvetnika" (FOTO)

Ovo je kao da mi na Telegrafu sad objavimo montažu Isusa Hrista kako drži papir, a na njemu piše: "Ne jedite Vaskršnja jaja pre nedelje".

  • 2

Gde god se okrenem poslednjih nekoliko meseci, čujem samo: "Kad će poslednja sezona Game of Thrones, ne mogu da dočekam, brojim dane do poslednje sezone...". S druge strane, čini mi se da nekako tiše, u sebi, umiru od neizdrža svi fanovi "Osvetnika". Da ne poredim sad sa pristalicama Zvezde i Partizana, ali i ovde je mrtva trka kojih fanova je više. Doduše, teško je to i porediti, s obzirom na to koliko je "Igra prestola" mlada i zelena u odnosu na Marvelove junake. Reći ću samo da je prvi od osvetnika, "Kapetan Amerika", snimljen još davne 1944. godine.

No, koliko god ja želela, ovog puta nije u fokusu nadmetanje sa "Igrom prestola". Jedna druga stvar me mori od juče, kada se na Cineplexx-ovom Instagramu pojavila jedna fotografija. Da podsetim prvo da je kreator (čitaj: otac) svih Marvelovih junaka Sten li, koji je preminuo 12. novembra prošle godine.

Pre njegove smrti, snimljen je poslednji deo iz franšize "Osvetnici", koji je nekako simbolično nazvan "Kraj igre" - što zbog smrti Sten Lija, što zbog toga što je u drugom delu umrlo pola glavnih junaka, a najviše i zato što bi ovo zaista trebalo da bude "kraj igre". Pod uslovom da preosala šaka jada od junaka uspe da savlada zlog i moćnog Tanosa.

Sve i da neko nekad snimi nove "Osvetnike", budimo iskreni, to nikada neće biti isto.

Nego, svi koji iole prate Sten Lija, znaju da je svoje kolumne za stripove završavao rečima poput: "Heng Lus" (visi opušteno), "Fejs Front" (gledaj napred), "Nuf Sed" (dovoljno rečeno)... Ali, nikada, s naglaskom na NIKADA, ne bi moglo da se desi da Sten Li svojoj publici pred premijeru filma poruči: "Don't spoil the endgame" (nemojte pokvariti kraj igre). Ljudi koji vode društvene mreže Cineplexx-u, u kom je večeras zakazana srpska premijera poslednjih "Osvetnika", neiskusno su se poigrali i na svom Instagramu objavili spornu foto-montažu koja izgleda ovako:

Verujte velikom fanu Marvela, ova objava je uvredljiva na više nivoa. Mada, ako ste jedan od poštovalaca rada Sten Lija, sigurna sam da je i vas pogodilo to što se mrtav tvorac junaka sa neba kezi i obraća publici i moli ih da se ne bave piratskim poslom, kako bi svi film pogledali u bioskopima.

To vam je kao da mi na Telegrafu sad objavimo foto-montažu Isusa Hrista kako drži papir, a na njemu piše: "Ne jedite Vaskršnja jaja pre nedelje".

Zaboga miloga!

Ozbiljnom pretragom došli smo do saznanja da se foto-montaža prvo pojavila na malo poznatom sajtu, a potom i na Instagramu Cineplexxa. Od srca govoreći, nije to tako moralo.

Uvidećete to i vi kad se Sten pojavi večeras u jednoj sceni (kao u svakom Marvelovom filmu) i izgovori jednu rečenicu. Ta rečenica sigurno neće biti: "Nemojte pokvariti kraj igre".

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. april 2019 | 18:56

    Koliko sam shvatio ova fotomontaza i ova objava su globalne. Nemaju veze sa cineplexom

  • c3po

    24. april 2019 | 19:37

    “Nemojte pokvariti Endgame drugima” u slobodnom prevodu (kad već -novinar- ne zna engleski ili bar ne dovoljno...), evo na primer meni koji idem sutra da gledam a ne danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA