≫ 

Ponos i suze posle filma "Ratne priče sa Paštrika": Nema nazad, iza je Srbija

Priča vojnika koji su se borili na granici Srbije i Albanije, sećanje na herojstvo i mladost datu za otadžbinu, ostavile su neizbrisiv utisak na sve koje su ovaj film pogledali

  • 13

"Ratne priče sa Paštrika" emitovan je sinoć, 26. maja, na 20. godišnjicu ove bitke na Prvom programu RTS-a, a retko kome nakon gledanja ovog filma srce nije popelo u grlo.

O bici na Paštriku, o herojskom sprečavanju naše vojske da OVK teroristi uđu iz Albanije u Srbiju, u filmu svedoči više od 30 sagovornika, oficira, vojnika, rezervista i dobrovoljaca, pripadnika 549. motorizovane brigade.

Njihova priča, sećanje na herojstvo i mladost datu za otadžbinu, ostavile su neizbrisiv utisak na sve koje su ovaj film pogledali.

Bitka za Paštrik trajala je od 26. maja do 14. juna 1999. godine.

VIDEO: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. maj 2019 | 08:56

    Kosare, Pastrik. Prvi put cujem i citam da je ovako bilo na tim mestima a imam podosta godina. Kao da je neko namerno krio da ne bi znali sta se desavavalo. Sramota.

  • Косингас

    27. maj 2019 | 10:03

    Раде Јотић! Један дивни, мирни, тихи и скромни момак из Бечмена. Оставио је свој живот на Паштрику као херој, за мајку Србију. Никада га не смемо заборавити. Слава му и хвала!

  • Kamy

    27. maj 2019 | 09:10

    Svakako da treba ulagati i praviti filmove na temu herojske odbrane nase zemlje. Slava svim palim borcima i hvala svim ucesnicima u tom ratu koji su ucestvovali a mnogi i ostavili svoje zivote za Srbiju. Medjutim ostaje gorka knedla u grlu da su mnogi od tih heroja danas na egzistencijalnom rubu drustva a od drzave zaboravljeni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA