STEFANOVIĆ: Srbija među 10 najpoželjnijih partnera Interpola

- Naš posao je da se bolje organizujemo u saradnji sa drugim policijama u regionu, ali i na nivou Interpola i hoćemo to da uradimo, jer kriminal ne poznaje granice - izjavio je Nebojša Stefanović u Monaku

  • 4

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji prisustvuje 83. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Monaku, ocenio je tokom prvog dana da je Srbija danas među 10 najpoželjnijih partnera, kako pokazuju svi podaci Interpola, saopštio je MUP.

- Tako su se izjasnile i zemlje partneri, svaka od 190 država, što pokazuje našu ozbiljnost, preciznost i ono što srpska policija radi na međunarodnim odnosima - istakao je Stefanović koji prisustvuje 83. zasedanju Generalne skupštine Interpola i svečanom obeležavanju stogodišnjice te organizacije.

Ministar je naglasio veliki značaj saradnje u Interpolu, što je pokazalo i uspešno rešavanje nekoliko poslednjih teških slučajeva u Srbiji.

- Naš posao je da se bolje organizujemo u saradnji sa drugim policijama u regionu, ali i na nivou Interpola i hoćemo to da uradimo, jer kriminal ne poznaje granice. Kriminal se udružuje i moramo da postavimo snažnu odbranu za naše građane od toga i naši ljudi moraju da znaju da će naša policija svim silama da se bori protiv korupcije i kriminala, ma odakle dolazili - naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ovaj skup je odlična prilika i da se podsetimo na ono šta Srbija i Interpol znače jedno drugom.

Skupu prisustvuju, kako je navedeno, i direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević, navadeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. novembar 2014 | 08:43

    Nije mala,nije mala,nigde vise - kriminala...

  • Maverick

    3. novembar 2014 | 21:15

    To je valjda zbog toga sto nasi kriminalci prednjace na top listi!

  • Budživoje Stojković

    4. novembar 2014 | 07:36

    Izgleda da je pravi razlog to što se i u tome suviše "partnerski" odnosimo prema prijateljima sa zapada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA