ISTRAŽIVANJE: Vučić i SNS imaju APSOLUTNU PODRŠKU građana, opozicija stoji KATASTROFALNO!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ima stabilnu podršku koja nema tendenciju pada i nema nikoga na političkoj sceni ko bi i približno mogao da mu parira, kaže direktor Ipsos stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević

  • 4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sve vreme ima vrlo visok rejting bez opasnosti da mu se neki političar približi, a do sada mu je samo dva puta opala podrška - kada je bivši ministar finansija Lazar Krstić napustio vladu zbog reformi i na početku reformi, izjavio je direktor Ipsos stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević za Danas.

 

SRBIJA BLIZU VANREDNIH IZBORA! Evo šta je Vučić rekao hoće li Srbi ponovo na glasanje

 

- Nije najjasnije zbog čega Aleksandar Vučić najavljuje prevremene izbore na svim nivoima. On ima izrazito stabilnu podršku koja nema tendenciju pada. Trenutna podrška njemu i njegovoj stranci ide preko 40 odsto i nema nikoga na političkoj sceni ko bi i približno mogao da mu parira - rekao je Bogosavljević i ocenio da "opozicija stoji katastrofalno".

 

- Najjača opoziciona stranka - Demokratska stranka se kreće oko šest do sedam odsto - navodi Bogosavljević i ističe da ukoliko postoje trzavice unutar vladajuće koalicije, Vučić ima apsolutnu moć da uradi rekonstrukciju vlade i uredi je onako kako želi.

 

 

 

Foto: Kurir/Faktor plus

Foto: Kurir/Faktor plus

 

- Osim gubljenja vremena za sprovođenje reformi, izbori ne bi ništa novo doneli na političkoj sceni Srbije. Jedina stranka koja ima dvocifren rezultat u ovom trenutku je Socijalisticka partija Srbije, ali je i ona daleko ispod podrške koju uživa SNS - tvrdi on.

 

Inače, i u ranijem istraživanju "Faktor plusa" (iz maja 2015.) zabeleženi su slični rezultati. Tada je, prema rečima analitičara Dejana Vuka Stankovića, koji je izneo ove podatke, SNS bio natpolovičan, SPS „stoji“ na 9,5 odsto, dok je Demokratska stranka na rejtingu od 7  odsto. SDPS Rasima Ljajića imao je rejting od 3,4 odsto, SDS Borisa Tadića 3,1 odsto, dok Dveri i PUPS imaju podršku od po tri odsto anketiranih, što pokazuje da je PUPS jedna od stranaka čiji rejting stalno raste, kao i da imaju snagu kao DSS (2%) i LDP (1,3%) zajedno.

 

(Telegraf.rs / Tanjug/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA