SRBI SU REKLI SVOJE - NE KOSOVO U UNESKO! Prikupljeno 100.000 potpisa PETICIJE #NoKosovoUnesco

Peticija koja je pokrenuta na internetu pod nazivom "Ne Kosovo u Unesko" sa 100.000 potpisa predata generalnoj sekretraki ove organizacije

  • 15

Prikupljeno je 100.000 potpisa peticije za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, i ona je danas oko 14 sati predata na ruke generalnoj sekretarki Unesko Irini Bokovoj. Na ovaj način moglo bi da se stopira prijem Kosova i Metohije u ovu organizaciju.

KOSOVO DALO PISANE GARANCIJE UNESKU: Nećemo menjati imena SRPSKIM CRKVAMA

DAN D ZA SRBIJU I KOSOVO! Unesko glasa - Hoće li SRPSKE SVETINJE pasti u ruke Albanaca? #NoKosovoUnesco

Putem tvitera, postavljeno je urečenje peticije.

Podsetimo, ukoliko na današnjoj sednici Izvršnog saveta Uneska predlog o prijemu Kosova usvojen, o prijemu  odlučivaće se na Generalnoj konferenciji Uneska od 3. do 18 novembra. Odlučuje se dvotrećinskom većinom između 195 država članica od kojih je 111 priznalo Kosovo, a 84 nije.

MINIRA SE POČETAK SEDNICE UNESKA! Lobiranje za PRIJEM KOSOVA pomera odluku? #NoKosovoUnesco

Rusija, Kuba, Kina, Argentina, Španija i Brazil usprotivili su se ideji da tvorevina poput Kosova može da bude član Uneska i najavili da će obrazložiti svoje stavove na plenarnoj sednici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako to urade

    21. oktobar 2015 | 15:34

    Momentalno treba da napravimo referendum da se narod izjasni dali zeli da udjemo u eu.I ako ne zeli da pristupimo u savez sa Rusijom i Belorusijom da dovedemo Ruse i napravimo im ovde par baza sa balistickim raketama.I da napravimo vojnu intervenciju da krenemo na kosovo i da zavrsimo pricu sa ovim "eu nacistima".Ja koji sam sluzio u pristinskom korpusu prvi bi opet isao dole bez problema.A oni koji nece neka se kriju mamama i zenama po suknju.Meni nije problem i opet cu ako treba.Bolje mrtav covek nego ziv beskicmenjak i izdajica svoga.

  • ***

    21. oktobar 2015 | 20:32

    Uvođenje kosova u međunarodne organizacije je Proces koji traje @presuda srbiji i osveta i odmazda za rasturanje austrougarske@

  • CVIJETIN

    21. oktobar 2015 | 15:29

    Posto se radi za interes Srba tu nece pomoci ni 100 milijona potpisa. Zivi bili pa vidjeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA