VUČIĆ: Izveštaj EK o slobodi medija u Srbiji racionalan!

U razgovoru sa evropskim prijateljima je rekao da i oni snose možda i veći deo odgovornosti imajući u vidu broj medija koji finansiraju

  • 29

Premijer Aleksnadra Vučić izjavio je danas da je deo izveštaja Evropske komisije o slobodi medija i izražavanja prilično racionalno napisan i da nema nekih velikih primedbi i poručio da će se u narednom periodu raditi na tome da se napravi pomak u toj oblasti.

Vučić: U Srbiji postoji potpuna sloboda medija

Kako je naveo, u razgovoru sa evropskim prijateljima je rekao da i oni snose možda i veći deo odgovornosti imajući u vidu broj medija koji finansiraju i da "malo pogledaju" da to bude na transparentniji način i da znamo ko i koga finansira i kako i da to doprinese da imamo bolje rezultate.

VUČIĆ: Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da "ne želimo sa time da se igramo" prihvatamo naš deo odgovornosti, da će se raditi da se implementriraju zakoni koje je i EU ocenila kao dobre, da se pojača značaj transparentnosti finansiranja medija.

- Naš cilj je da postignemo napredak u svim oblastima - rekao je premijer i dodao da je za njega najvažnije to što je MMF govorio i šta su naši ekonomski planovi i programi.

Vučić je dodao da sve ide zajedno, da izveštaji MMF i EK donose bolji ekonomski i pravni ambijent i mnogo govore o Srbiji.

Međutim, upozorio je da će se mnogi "uhvatiti" za ona tri odsto u izveštaju u odnosu na 97 odsto onoga što je dobro i pozitivno u njemu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    10. novembar 2015 | 21:46

    Vlada nije vlasnik medija. Ne može biti odgovorna za stanje u medijima.

  • lana

    10. novembar 2015 | 20:07

    Kod nas mediji imaju potpunu slobodu, ne vidim da je bilo koja vest cenzurisana iako često to znaju da budu teške izmišljotine.

  • Mica

    10. novembar 2015 | 20:08

    Današnji mediji šta objavljuju i kakav program imaju jasno govori da imaju svu slobodu iako bi neke stvari ja zabranio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA