ON JE REKAO "UMRO JE DRUG TITO": Evo gde je danas spiker koji je preneo najtužniju vest! (VIDEO)

Devedesetih godina prošlog veka Miodrag Zdravković je bio poznat i kao opozicionar. U SPO-u i DSS-u zauzimao je visoke strančke funkcije, ali je brzo odustao od politike

  • 18

Miodrag Zdravković bio je spiker Jugoslovenske radio televizije, i ostao je upamćen po tome što je izgovorio "“Umro je drug Tito“, tog 4. maja 1980. godine. Zdravković je već dugo u penziji, ima 88 godina,  ali se i dan-danas seća tog, kako kaže, najtežeg i najtužnijeg trenutka u njegovoj karijeri.

Tada pre 35 godina dok je 20 miliona ljudi plakalo trebalo je biti profesionalac, a Mile Zdravković je uspeo u tome. Glas mu nije zadrhtao niti je zaplakao dok je čitao tri rečenice čija je sadržina bila najtužnija vest.

OVU SAHRANU PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako je CEO SVET PLAKAO ZA TITOM, a u mrtvačkom kovčegu bio je PESAK! (FOTO) (VIDEO)

Devedesetih godina prošlog veka Zdravković je bio poznat i kao opozicionar. U SPO-u i DSS-u zauzimao je visoke strančke funkcije, ali je brzo odustao od politike.

Politiku je napustio jer se kako kaže razočarao, a televiziju je napustio sa 55 godina kada je otišao u penziju. Pritisak javnosti i veliku popularnost više nije mogao da podnese. Bog mu je podario i dug život, i danas u 88. godini živi u svom rodnom selu, Rgotini kod Zaječara.

(Telegraf.rs / Izvor: Bulevar.B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acko

    1. decembar 2015 | 16:39

    ..L E G E N D A..!

  • Nikolas

    1. decembar 2015 | 16:30

    TO JE BIO MOJ NAJSRECNIJI DAN U ZIVOTU -NEBIH VOLEO DA SE OPET RODIM U PERIODU VLADAVINE JOSKE KAPLARA -TRAZIO BIH OD MAJKE DA ME POBACI-TO JE BIO ZA MENE HOROR-NE POVRATILO SE !!!!

  • Predrag Martinovic

    4. maj 2016 | 10:24

    Mogu da kažem, čitajući neke od komrntara da je zaista šteta što je Tito bio na čelu Jugoslavije kao zemlje koja ima Srbe. I ovo kažem kao Srbin, beograđanin, Pravoslavac. Da nije bilo Tita Srbija ne bi postojala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA