≫ 

Otvoren novi pogon fabrike "Prva iskra Namenska", Vučić prisustvovao svečanosti

Obišli su objekat za preradu delaborisanih eksploziva, čiji su građevinski i mašinski radovi završeni, a u toku je njegovo opremanje

  • 62

Fabrika za proizvodnju eksploziva "Prva iskra - Namenska" a.d. otvorila je danas novi proizvodni pogon, a svečanosti u Bariču prisustvovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 

Njega su na otvaranju objekta za oktogena i heksogena dočeli ministar odbrane Zoran Ðorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i direktor Prve iskre Stanoje Biočanin.

 

Vučić obišao gradilište fabrike "Mei Ta" u Obrenovcu u kojoj će raditi 1.400 radnika

 

Posle toga, obišli su objekat za preradu delaborisanih eksploziva, čiji su građevinski i mašinski radovi završeni, a u toku je njegovo opremanje.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

VUČIĆ OBIŠAO POGON ITALIJANSKE KOMPANIJE LAMES: Doprinos ekonomskom razvoju Srbije

 

Kompanija "Prva iskra - namenska proizvodnja" a.d. osnovana je 1939. na starim pogonima kompanije "Vistad", a 1946. startovala je prva proizvodnja TNT-a.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA PROJEKTU BEOGRAD NA VODI: Evo šta je premijer poručio Srbiji! (FOTO)

 

Jedino je preduzeće domaće odbrambene industrije koje se bavi proizvodnjom, razvojem, regeneracijom i prodajom kako vojnog tako i civilnog, odnosno komercijalnog eksploziva.

 

Njihovi proizvodi namenjeni su granama privrede koje koriste eksploziv, kao što su rudarstvo, industrija nafte i gasa, industrija za preradu metala, putna industrija, ali i za proizvođače minsko-eksplozivnih sredstava i privrednih eksploziva.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA