NIKOLIĆ O SREBRENICI: Treba ceniti i naše i njihove žrtve!

- Ja sam spreman za opšti stav. A pojedinačno, pa vidite da ni ja ne predlažem ništa što bi istaklo da su samo Srbi bili žrtve - rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da nije u redu donošenje rezolucije kojom bi se samo jedan narod istakao kao žrtva, a samo jedan zločinac osudio, nego da svi moramo da pokažemo da odbacujemo zločince iz svojih redova i cenimo sve žrtve.

- Ja sam spreman za opšti stav. A pojedinačno, pa vidite da ni ja ne predlažem ništa što bi istaklo da su samo Srbi bili žrtve - rekao je Nikolić.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Uskoro očekujemo OTVARANJE POGLAVLJA 23 i 24! (FOTO)

Upitan kako gleda na predlog rezolucije o Srebrenici, Nikolić je rekao da je svoj stav iskazao kada je zamolio da se stavi veto u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju koja, kako je precizirao, nije bila ni utemeljna ni istinita, već jednosmerna, sa željom da se osudi samo srpski narod.

- Veliki deo čovečanstva je to shvatio i zaustavio to - rekao je Nikolić.

Nikolić: Prioritet Srbije članstvo u EU

On je rekao da je predlagao bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da zajedno odu i na srpska i na bošnjačka stratišta, što Izetbegović još nije prihvatio.

- Petrovdan je. Mogli smo zajedno da odemo na stratišta srpskog naroda i Bošnjaka, da se pokaže da saučestvujemo u bolu i prema jednima i prema drugima. Ne možete da učestvujete samo u bolu svog naroda. Onda ste jednostran čovek - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakader

    10. jul 2016 | 14:50

    Pametno zbori nas predsednik.

  • Pakistanac

    10. jul 2016 | 14:53

    O ovom dogadjaju ne treba vise trositi reci.Normalna stvar je da ima mrtvih za vreme rata.Posle toga je sasvim nevazno na koji nacin su poginuli.

  • El...

    10. jul 2016 | 14:36

    A k'o spominje nashe zrtve ? Njihova izmishljena cifra i dan danas vlada svetom , i prem da mnogi znaju da je lazna . Nek pochivaju svi u miru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA