Dačić: Pokušali su da ubiju Vučića, a niko nije odgovarao. To je NEVIĐENI SKANDAL!

Dačić je ocenio da Ahmetovićeva izjava da je premijer Vučić sam kriv i da je prošle godine u Potočarima napao sam sebe, najbolje govori o bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da je premijer Aleksandar Vučić u Potočarima "napao sam sebe", i ocenio da je obustava istrage o tom napadu neviđen međudržavni skandal.

SULUDA OPTUŽBA POTPREDSEDNIKA SDA: Vučić je u Potočarima NAPAO SAM SEBE

- Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost - poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je ocenio da Ahmetovićeva izjava da je premijer Vučić sam kriv i da je prošle godine u Potočarima napao sam sebe, najbolje govori o bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini.

DAČIĆ: Bošnjački političari stoje iza napada na Vučića u Srebrenici

Prvo, podseća Dačić, premijer Vučić je otišao u Srebrenicu na njihov poziv, a drugo, to znači da je država domaćin dužna da brine o njegovoj bezbednosti.

Printskrin:YouTube/Sens Servis Printskrin:YouTube/Sens Servis

U Evropi je, ukazuje šef srpske diplomatije, gotovo nezabeleženo da je neki državnik napadnut na teritoriji druge države na čiji poziv je došao.

- Treće, gde su bili domaćini, i Bakir i Sadik i ostali? - pita Dačić i dodaje da se, nekoliko dana nakon toga, Bakir Izetbegović sa domaćinom Aleksandrom Vučićem prošetao mirno Beogradom, čime je, kaže Dačić, Srbija pokazala šta znači ozbiljna država.

NAPAD NA VUČIĆA: Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv osumnjičenog za incident u Srebrenici!

- Zar neko u BiH misli da bi građani Beograda Bakira dočekali bacajući mu cveće pod noge, posle svega što je pričao o Srbiji i srpskom narodu? Zar nismo i mi mogli da organizujemo njemu i drugima koji dolaze iz sveta incidente i napade kao što se desilo u BiH? Srbija to nikad ne bi uradila i dopustila - istakao je Dačić.

On pita da li je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Čak se i obustavljaju istrage o tome. Sve to je neviđeni međudržavni skandal - ukazao je šef srpske diplomatije, dodavši da srpske vlasti zato osnovano sumnjaju da je reč o režiranom i organizovanom napadu.

Dačić je podsetio da je premijer Vučić svoj prošli mandat započeo posetom Sarajevu, da je stalno isticao potrebu stabilnosti u BiH i naših dobrih odnosa, da je došao u Srebrenicu da se pokloni žrtvama, što je i američki potpredsednik Džozef Bajden nedavno u Beogradu visoko ocenio, osuđujući napad na njega i ovogodišnje poruke da je nepoželjan u Srebrenici, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    29. avgust 2016 | 07:32

    Posle toliko vremena još nisu pronašli krivce, mislim da čak ni ne žele. Velika sramota za pravosuđe i bezbednosne službe BiH

  • Verica

    28. avgust 2016 | 15:45

    Bosnjaci ovakvim ponasanjem ne doprinose miru u regionu,a ovom skandaloznom odlukom,napravljen je opasan presedan!

  • Sara

    28. avgust 2016 | 23:42

    Neverovatno je da se istrazni postupak prekinuo a jos je neverovatnija izjava da je Vucic sam sebe napao. Da nije tuzno bilo bi smesno. S obzirom da je postupak u BiH obustavljen, smatram da bi tuzilastvo Srbije trebalo ponovo da pokrene postupak i istragu u vezi ovog napada. I ne odustajati sve dok se krivac ne nadje. Pa nismo bre mi zadnja rupa na svirali da nakon sto nam napadnu premijera, onda ga jos i optuze da je sam sebe napao. Pa dokle ljudska zloba i glupost moze da ide???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA