PALMA: Jugoslaviju bombardovali da bi joj oteli teritoriju i teroriste doveli na vlast

Kada neko baci bombu na ljude... to ima samo jedno ime i zove se terorizam, rekao je Palma

  • 41

Saveznu Republiku Jugoslaviju je NATO bombardovao da bi joj oteo teritoriju i teoriste doveo na vlast na Kosovu i Metohiji.

Zajedno da se borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum: Marković sa ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja

Kako to da svi bivši svetski funkcioneri poput Dika Martija, Karle Del Ponte i ostalih, kada im istekne mandat govore da nije trebalo bombardovati Jugoslaviju. Srbija upravo njih treba da pozove da oni budu svedoci o tome šta se tada dešavalo", ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Kada neko baci bombu na televiziju i ubije novinare, snimatelje, civile u vozu, dete u kući, ljude na vašaru, na mostu, baci kasetne bombe, osiromašeni uranijum sa nesagledivim posledicama, poruši zgrade, puteve, otme teritoriju jednoj suverenoj zemlji, onda to ima samo jedno ime i zove se terorizam - rekao je Marković.

- NATO je 24. marta 1999. godine bez saglasnosti Ujedinjenih nacija, samostalno odlučio da bombarduje jednu zemlju i jedan narod i tada su Ujedinjene nacije prvi put izgubile smisao svog postojanja. Taj presedan je kasnije izazvao mnoge ratove, bombardovanja, po Zakonu jačega i mimo međunarodnog prava. Terorizam se u svetu može pobediti jedino ako se svuda naziva istim imenom. Tada je NATO terorističkoj OVK dodelio državu" , kaže Marković.

- Ono što se desilo pre 18 godina promenilo je svet u negativnom smislu, a da za to niko nije odgovarao, od Havijera Solane, koji je izdao naređenje, do njegovih nalogodavaca i podređenih. Naprotiv, kažnjavani su oni koji su napadnuti. Srbija zbog toga nikada neće ni tražiti da postane, niti postati član NATO pakta - poručio je Marković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    24. mart 2017 | 15:06

    Svaka cast Palma. Srbin ne prasta i ne zaboravlja.

  • Zoki

    25. mart 2017 | 17:33

    U pravu si Palma, sve pocinje od kauboja i Evropskih fasista koji pokusavaju proslost da ponovo nametnu,

  • Milan 76

    24. mart 2017 | 16:05

    Ko njemu vise daje pravo da nesto komrntarise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA