≫ 

DVA ANTONOVA STIŽU U SRBIJU: Još aviona iz "ruskog paketa" za odbranu našeg neba (FOTO)

Ovo je veliki dan za naše vazuduhoplovstvo i oružane snage i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji, rekao je Vulin

  • 15

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske Federacije i Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin i francuski ambasador prvi put "oči u oči" posle spornog pisma (FOTO)

On je tokom obilaska radova na aerodromu „Batajnica“ na remontu i modernizaciji aviona MiG-29, koji su stigli iz Rusije, i prijema školskih aviona tipa „Lasta“ koji su uvedeni u upotrebu RV i PVO, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv. „ruskog paketa“ u kome su pored remontovanih „migova“ i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

Foto: Ministarstvo Odbrane

- Sve što je dogovoreno između dva vrhovna komadanta ispoštovano je u dan, i veoma sam zadovoljan zbog toga, tako će biti i sa ovim delom sporazuma i bićete veoma brzo obavešteni. Posebno me raduje prijem šest novih vazduhoplova tipa ’Lasta‘ u naoružanje naše vojske. Reč je o školskim avionima koji su produkt naše pameti od projektovanja do izrade - rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo Odbrane

Na pitanje o remontu sofisticiranih delova aviona MiG-29 koji su u hangarima batajničkog aerodroma, ministar odbrane je potvrdio da se taj proces odvija prema planu u Rusiji i da će svi radovi biti privedini kraju kako je planirano.

- Ovo je veliki dan za naše vazuduhoplovstvo i oružane snage i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji. Do kraja godine svi avioni će biti operatvni i podignuti na nivo generacije 4+ - naglasio je Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo Odbrane

Na pitanje kako ocenjuje našu avijaciju kada se zaokruži ceo proces, ministar je kratko odgovorio:

- Naše vazuduhoplovstvo je spaseno.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    19. mart 2018 | 17:51

    Doneli akumulatore za Migove

  • milano

    19. mart 2018 | 16:34

    Smesno kante 30 godina stare bolje da smo kupili 6 Suhoja nova novo je novo i sigurno i bolje.

  • avioni

    20. mart 2018 | 00:23

    pa gde cete ih probati u koju zemlju samo vi kupite pa posle nema ukanja nato samo vas prati dokle cete pa posle nema kukanja jao ubise nas nato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA