Nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod znakom pitanja: Đurić poručio - Brisel će morati malo da sačeka na Vučića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sazvao je danas konferenciju za medije u Beogradu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sazvao je danas konferenciju za medije u Beogradu, a obraćanje je počeo osvrtanjem na izjavu Ramuša Haradinaja o tome da će, "u slučaju pomeranja granica, trebati vojničke čizme".

Veselji može da vidi Niš, samo sa lisicama na rukama i iz policijskog vozila: Vulinov odgovor predsedniku Skupštine Kosova

Rešio sam danas da se obratim jer je ovo 28. put da oni rade jednu te istu stvar, a onog časa kada je Srbija i njeno rukovodstvo odlučilo da se bori da se pronađe kompromisno rešenje i da se utvrdi gde je ta agranica, jer za nas je granica jedno, a za deo zemalja, uključujući Ameriku, je na drugom mestu, a za Rusiju na istom mestu gde i mi smatramo - poručio je on.

Direktor Kancelarije za KiM se pitao "šta se dešava kada neko preti da će silom brisati one granice koje su postavile države koje su čak priznale Kosovo?"

- Imate muk i ćutanje. Zato sam izašao danas da postavim svima u EU, da li će i na koji način reagovati na pretnje ili će opet ćutati? - izjavio je Đurić.

On se pitao da li bi se isto desilo i ukoliko bi neko iz Beograda rekao da želi da uklanja granicu između Srbije i Republike Srpske.

Zbog ponašanja prištinske strane, malo će sačekati na Vučića i njegovo prisustvo u Briselu, poručio je Đurić-Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, direktor Kancelarije za KiM je rekao da se sada zasigurno zna da predsednik Srbije neće putovati u Njujork, a zbog ponašanja prištinske strane, "malo će sačekati na Vučića i njegovo prisustvo u Briselu".

- Onog momenta kada smo krenuli da tražimo kompromisno rešenje, ne da nije bilo podrške nego se sručila lavina napada na Srbiju iz dela međunarodne zajednice - rekao je on.

SEDNICA VLADE I PREDSTAVNIKA SRBA SA KIM U OKTOBRU

Direktor Kancelarije za KiM je najavio da će zajednička sednica Vlade Srbije i srpskih predstavnika sa Kosova i Metohije biti održana u oktobru i da će na njoj biti finalizovan investicioni plan za opštine sa srpskom većinom.

On je dodao da je održan prvi pripremni sastanak za zajedničku sednicu i istakao da će tokom ovog mandata biti izvršena najveća ulaganja u srpske sredine i delove KiM gde za tim ima potrebe i koji se, kaže, osećaju kao deo našeg sistema i zemlje, za više od poslednje dve decenije.

Podržavam svaki razgovor srpskih predstavnika sa politički izabranim predstavnicima Albanaca na KiM, što može doprineti boljim uslovima života Srba-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Odgovarajući na pitanje da li je Srpska lista u kosovskoj vladi, Ðurić je rekao da je ona izašla iz vlade, a razlozi za to poznati.

- Podržavam svaki razgovor srpskih predstavnika sa politički izabranim predstavnicima Albanaca na KiM, što može doprineti boljim uslovima života Srba. Imam razumevanje za to iako znam koliko im je to teško - izjavio je Đurić i naglasio da ih podržava u svemu što rade kako bi olakšali položaj Srba na KiM.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smokvica

    Srbija je drzava koja ce jasno definisati svoje ciljeve

  • Rade

    Srbija je ozbiljna drzava, i mora svoje ciljeve jasno definisati, kad se to uradi onda mogu i pregovori.

  • Jelena

    Vreme je i da se Brisel malo sabere, do sada smo pregovarali, oni izigravali neutralca kojima nista nije smetalo ponasanje Pristine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima