≫ 

Oružje nije tu da bismo napali nekoga, nego za preventivni uticaj: Vučić se obratio javnosti posle vojne vežbe "Vek pobednika" (VIDEO)

- Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli i nigde kao u vojsci ne može da se vidi koliko rada je potrebno da bi se videli rezultati - poručio je predsednik Srbije

  • 41

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, posle prikaza vojne spremnosti na Pešteru, u okviru velike vojne vežbe "Vek pobednika 1918-2018" koja se održava u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, obratio se javnosti i rekao da Vojska Srbije ni izbliza nije ona vojska od pre pet godina, ali da je to zasigurno vojska za očuvanje mira i slobode Srbije.

- Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli i nigde kao u vojsci ne može da se vidi koliko rada je potrebno da bi se videli rezultati. Kada uporedimo sa 2013. godinom, vidi se da to nisu iste vojske - rekao je Aleksandar Vučić i dodao da ovo radimo da bismo mogli da sačuvamo slobodu i mir zemlje.

Podvukao je i da će Srbija do marta naredne godine imati ukupno 14 Migova 29, a krajem 2019. videće se ogroman napredak u vojsci, jer najviše sredstava od oržuja i oruđa stiže početkom i polovinom sledeće godine.

- Time Srbija pokazuje da čuva sebe i da može da unapredi svoju vojsku - poručio je Vučić i dodao da sve to radimo da bismo mogli da sačuvamo slobodu, nezavisnost i mir.

Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli i nigde kao u vojsci ne može da se vidi koliko rada je potrebno da bi se videli rezultati-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

- Nije oružje tu da bismo bismo ga upotrebili. Vojnici moraju da budu spremni da ga, ne daj bože, upotrebe, ali imamo ga i unapređujemo armiju, pre svega, zbog činjenice da armija vrši preventivni uticaj i da svako razmišlja kakav bi odgovor Srbije bio u slučaju eventualnog napada - izjavio je predsednik Srbije.

Napomenuo je i da će država nastaviti da radi sve da vojska živi bolje, da povećava plate, gradi stanove, ali i da pomaže onima koji su već uzeli stambene kredite.

- I penzioneri danas i sutra dobijaju najviše penzije, a to smo uspeli zahvaljujući teškim reformama. U svim oblastima vidi se napredak i boljitak - rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije, načelniku Geenralštaba i svim oficirima i vojnicima na uspešno organizovanoj vežbi.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije, načelniku Geenralštaba i svim oficirima i vojnicima na uspešno organizovanoj vežbi-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Da bi se sačuvao mir, za to Srbija mora da ima razvijene moćne oružane snage. To kod nas izaziva ponos. Želim uspeh u radu Vojsci Srbije i da na ovom prostoru trajno vlada mir - poručio je Dodik.

On je rekao da je Srbiji u interesu da ima jaku i snažnu vojsku, a pošto nekim jačim silama to nije odgovaralo,  pronašli su "neke među nama" sa kojima su uništavali vojsku.

SRBIJA SPREČILA OTIMANJE ELEKTROMREŽE NA KOSOVU 

Predsednik Srbije objavio je da je u Evropskoj mreži operatora prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO) odbijen zahtev Prištine da preuzme od Srbije Elektromrežu, odnosno distribuciju struje na severu Kosova.

Opširnije o tome čitajte OVDE.

Video: Vučić nakon vojne vežbe "Vek pobednika 1918-2018"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA