≫ 

Lekovi i kiseonik na izmaku, doktori na nogama: Održan veliki protest ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici (FOTO) (VIDEO)

Ispred bolnice okupio se veliki broj građana, a njima se obraćaju direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić

  • 2

Ispred Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici danas je održan protest lekara i drugog medicinskog osoblja, zbog odluke Prištine da blokira dopremanje lekova i sanitetskog materijala iz centralne Srbije čime se ugrožava pružanje zdravstvene zaštite Srbima na KiM.

Okupljenima su podršku pružili i nekadašnji fudbaleri Crvene Zvezde Dragan Džajić i Mitar Mrkela, kao i direktor, Zvezdan Terzić.

Ispred bolnice okupio se veliki broj građana, a njima su se obratili direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović obratio se okupljenim građanima-Foto: Printscreen

- Pre mesec dana smo tražili saglasnost za kiseonik, još uvek nismo dobili. Ne daju nam ni lekove, jer traže da napišemo "Republika Kosovo". kako da napišemo to, kad je Kosovo nepostojeća, trula država - poručio je Milan Ivanović okupljenima.

On je rekao da se nada da će su u narednim danima situacija stabilizovati kako se ne bi ponovili "Banjaluka i drugi tragični primeri".

- Haradinaj postavlja neke uslove - ili ćete priznati Kosovo ili će vam ostati sankcije kojim ćemo vas uništiti... Ako ne prihvatimo, on će srušiti vlast... On je glasnogovornik stranih sila - rekao je Ivanović i poručio je da se Srbi na KiM bore mirno, demokratski, civilizovano.

- Stvari su jasne, mi tražimo slobodu, hoćemo mirno da živimo, radimo, da možemo da lečimo ljude - rekao je on.

Država i predsednik su dali jasno i glasno bezrezervnu podršku i da je rekli da neće dozvoliti nikakav pogrom-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ivanović je poručio da je država dala jasno i glasno bezrezervnu podršku i da je rekla da neće dozvoliti nikakav pogrom i da su crvene linije životi ljudi i njihova sloboda.

- Bili smo kod predsednika, u razgovorima kažu ono što rađa optimizam i nadu - da imamo punu podršku džave za razliku od ranijih perioda. Postoji podrška i jedinstvo i država će učiniti sve što može, samo da mi ne nasedamo na provokacije, da metodom Markala ili Tačka sličan scenario Albanci ne sprovedu u delo - rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao da su Albanci u prethodnih 20 godina vršili perfidno nasilje nad Srbima, etnički motivisano, a da se teror nastavlja na nov način.

- Setili su se i ekonomskog nasilja, sada pokušavaju izgladnjivanjem i ugrožavanjem egzistencije Srba, da dovrše etničko čišćenje i stvaranje lažne, kako oni kažu, etnički čiste države, kako bi formirali veliku Albaniju - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан

    30. novembar 2018 | 12:42

    Кисеоник...средином 90тих због најжешћи санкција УН којима је СРЈ била изложена због "западних демократа" узгред мањка кисеоника чак 20 Српских беба је преминуло.За то су кривили председника СРЈ Слободана Милошевића.Више од 18година како дотични није председник и више од 12година како су га нато зликовци убили.. .. а опет мањка кисеоник

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA