≫ 

Han se neće sastati sa poslanicima Srpske liste? Otputovao u Prištinu posle susreta sa predsednikom Srbije

Poslanici su se juče zatvorili u kosovski parlament u očekivanju da se sa njim sretnu - javlja prištinska televizija KTV

  • 19

Evropski komesar za proširenje Johanes Han se neće sastati sa poslanicima Srpske liste koji su se zatvorili u prostorijama poslaničke grupe u parlamentu Kosova.

Oni su to uradili u očekivanju da se sa njim sretnu, javlja prištinska televizija KTV.

Pored susreta sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, ta televizija saznaje da će se Han sastati sa predstavnicima opozicionih stranaka Demokratskog saveza Kosova i Socijaldemokratske partije Kosova.

Posle današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, Han se oglasio na Tviteru i poručio da će sagovornike u Prištini pozvati da odblokiraju regionalnu saradnju i trgovinu i ukazati da je potrebno što pre se vratiti dijalogu.

- Dobar sastanak sa predsednikom Srbije u Beogradu, gde smo razgovarali o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BiH od strane Kosova, što predstavlja kršenje Cefta i REA (regionalna ekonomska zona) i regoinalne saradnje. Složili smo se da je hitno potrebna deeskalacija - napisao je još Han.

VIDEO: Poslanici Srpske liste se zatvorili u skupštini u Prištini

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dubravka

    3. decembar 2018 | 14:43

    Naravno da sulude takse se moraju ukinuti i mora se mirnim putem doci do dogovora. Ovako vise ne moze, nesto se mora preduzeti.Misllim da Han treba da se sastane sa poslanicima Srpskom listom da cuje s kakvim se problemima susrecu.

  • MIMIKA

    3. decembar 2018 | 14:40

    Bilo bi pozeljno da cuje i one koji najvise trpe i osecaju na svojoj kozi. A ne samo da moli Pristinu da povuce taksu.

  • Lorena

    3. decembar 2018 | 14:16

    Dobro bi bilo dase sastanu i da mu sve kažu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA