Neprijateljski grafit i na kući porodice Konstatinović u Lipljanu: Čim sam saznala za UČK, odmah sam otrčala nazad jer mi je majka sama

Učetiljica je navela da se nada da će sve biti otkriveno, jer postoje kamere na crkvi koja se nalazi preko puta njene kuće

  • 3

Mirjana Konstatinović, nastavnica u osnovnoj školi „Braća Aksić“ u Lipljanu na kojoj su danas ispisani grafiti „UČK , rekla je Tanjugu da su isti grafiti ispisani i na njenoj porodičnoj kući i kapeli koja se nalazi u blizini škole.

Konstantinović je rekla da je za grafite na kući saznala od učenika u školi i da je odmah otrčala nazad, jer, kako kaže, živi samo sa majkom.

- Ja sam oko 10.30 časova izašla iz dvorišta i ništa nisam primetila. Dođem u školu, tamo vidim grafite, a deca mi kažu - nastavnice, ispisano je i na vašoj kući. Nisam imala telefon i odmah sam otrčala nazad. Tamo isti grafit, samo veća slova i ispred jedinica. Ne znam šta im to znači - priča Konstantinović.

Ona je navela da se nada da će sve biti otkriveno, jer postoje kamere na crkvi koja se nalazi preko puta njene kuće.

- Baš sam uznemirena. Policiji sam već dala izjavu u školi. Učenici su takođe bili uznemireni - navela je Mirjana.

Prošle godine, kada su takođe bile neke tenzije, grafiti su bili ispisani na kući pored. To je kuća mog strica...U školi sam im rekla da je potrebno neko pojačanje. Ovo je preteće i uznemirujuće“, dodala je ona.

Kaže da je dala izjavu policiji, koja joj je tražila saglasnost za brisanje grafita, jer se radi o privatnom vlasništvu.

Na pitanje kakva je situacija u školi posle tog događaja, Konstantinović kaže da se časovi odvijaju normalnu, ali uz veliku tenziju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA