≫ 

Stoltenberg čestitao Novu godinu NATO vojnicima, tom prilikom pomenuo i Kosovo

On je podsetio da će sledeće godine NATO napuniti 70 godina

  • 6

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio je video poruku pripadnicima trupa Alijanse povodom Nove godine, navodeći da je "ove godine imao privilegiju da se ponovo sretne s mnogima od njih, uključujući i nedavno u Norveškoj".

- Došli ste iz svih krajeva Evrope i preko Atlantika kako bi zajedno izveli vežbu, najveću koju je NATO održao od okončanja Hladnog rata. Uspešno ste je izveli. Svakog dana vi služite pod istom NATO zastavom u Avganistanu. U Iraku. Na Kosovu. Vaše vidljivo prisustvo na kopnu, u vazduhu i na moru, od regiona Baltika do Mediterana, pokazuje da je NATO spreman da brani saveznike od bilo koje pretnje, u bilo koje vreme - poručio je Stoltenberg.

On je podsetio da će sledeće godine NATO napuniti 70 godina.

- A mi smo u dobroj formi. Vaš profesionalizam, posvećenost i duh solidarnosti čine našu Alijansu jakom. Zajedno ćemo nastaviti da se prilagođavamo nepridvidljivom svetu, da čuvamo mir i činimo bezbednim naše građane. Kao što smo činili u proteklih sedam decenija. Zato, hvala vam za celokupan sjajan posao koji obavljate, gde god da se nalazite... Želim vam srećnu i mirnu Novu godinu - rekao je Stoltenberg u čestitki objavljenoj na zvaničnom sajtu NATO.

VIDEO: Da li će srpski piloti u skorije vreme dostići obučenost ruskih i NATO pilota?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    23. decembar 2018 | 11:27

    Vreme je da se nato ugasi, dosta je trajao i napravio zla po svetu.

  • Gekke Joopi

    22. decembar 2018 | 16:58

    Najstarija teroristicka organizacija na svetu.

  • Jovan Ktć

    22. decembar 2018 | 22:19

    Ceo svet je njihovo dvorište. Tako to oni shvataju, pa "uteruju demokratiju" posle koje trava neraste. Amerika, i preko 20 saveznika u NATO-u, nasuprot Rusije i Kine?! Šta vredi Amerikancima što troše 15x više novca za naoružanje, kada je Rusija, trenutno, najjača vojna sila. Uzdamo se u nju i Kinu da će obuzdati nadobudne, i dozvati ih pameti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA