≫ 

Putin posetio Srbiju, pred Hramom se sa par reči zahvalio na prijateljstvu desetinama hiljada ljudi (FOTO) (VIDEO)

Na kraju posete, Vladimir Putin se na srpskom jeziku zahvalio građanima Srbije

Predsednik Rusije Vladimir Putin završio je četrvrtu zvaničnu posetu Srbiji, gde mu je domaćin bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dvojica predsednika potpisali su brojne sporazume, imali organizovane sastanke i konferenciju za novinare, a za kraj su zajedno obišli Hram Svetog Save.

Ovaj događaj mogli ste da pratite uživo iz minuta u minut na portalu Telegraf.rs.

20.00 - PREDSEDNIK RUSKE FEDERACIJE NAPUSTIO SRBIJU

Foto: Predsedništvo Srbije

Putina je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ispratio predsednik Vučić uz srdačan zagrljaj i pozdrav. Putin je poleteo sa aerodroma oko 20. 15 sati.

Foto: Predsedništvo Srbije

19.30 - VLADIMIR PUTIN SE KRATKO OBRATIO OKUPLJENOJ MASI

Foto: Marko Jovanović

Na kraju posete, Vladmir Putin se na srpskom jeziku zahvalio građanima Srbije.

Foto: Marko Jovanović

Hvala na prijateljstvu - rekao je predsednik Ruske Federacije, dok su okupljeni pokušavali da naprave selfi, da ga dodirnu ili samo u prolazu pozdrave.

Foto: Marko Jovanović

 Oni su ispraćeni uz zvuke pesme "Ovo je Srbija". Posetom vračarskom Hramu Putin završio jednodnevnu posetu našoj zemlji, četvrtu po redu.

19.05 - PUTIN SE PREKRSTIO, POLJUBIO IKONU I UPALIO SVEĆU

Foto: Predsedništvo Srbije

Putin je u društvu predsednika obišao hram, a tu priliku je iskoristio da kao pravoslavac zapali sveću, poljubi ikonu i prekrsti se.

Foto: Telegraf

Ruski predsednik obišao je srpsku bogomolju, a zatim je i sam učestvovao u gradnji mozaika. On je naime simbolično postavio kockice u mozaik sa likom Isusa Hrista.

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednici bratskih zemalja i patrijarh Irinej potom su se potpisali na fresku sa njegovim likom.

Foto: Predsedništvo Srbije

Patrijarh Irinej je nakon tog simboličkog gesta, rekao predsedniku Rusije da je to još jedan dokaz prijateljstva dva naroda i zamolio ga za dalju podršku i pomoć.

- Voljni smo da pomognemo - uzvratio je Putin.

O toku radova predsednike Vučića i Putina informisali su patrijarh Irinej i ruski akademik Nikolaj Aleksandrovič Muhin, koji rukovodi radovima na mozaiku i ukrašavanju hrama.

18.50 - ČUJU SE ZVONA SA HRAMA

Foto: Marko Jovanović

U trenutku dolaska dvojice predsednika u bogomolju, oglasila su se zvona sa kupole Hrama Svetog Save.

Foto: Telegraf

Predsednik Vučić i patrijarh Irinej dočekuju Putina pred Hramom.

Građani su sa punim srcima slušali umirujuću melodiju velikih zvona koja je odzvanjala iz kupole hrama, koja je najavila dolazak njihovog miljenika.

Foto: Nikola Tomić

Foto: Mateja Beljan

Foto: Marko Jovanović

Foto: Mateja Beljan

Foto: Mateja Beljan

18.39 - VUČIĆ I PUTIN SU MALO POMEŠALI DELEGACIJE 

Ruski predsednik se zbunio kada je stigao do jedne osobe. O kome se radi otkrijte OVDE.

18.30 - MUP: NA SKUPU IZMEĐU 120.000 I 125.000 LJUDI

Prema procenama policije na ulicama u blizini Hrama Svetog Save, kao i na samom platou, trenutno se nalazi između 120.000 i 125.000 građana, rekao je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić.

Foto: Nikola Tomić

Kod hrama su već prisutni patrijarh Irinej, Ana Brnabić, Vanja Udovičić, Nebojša Stefanović, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nikola Selaković, Dušan Bajatović, Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović i mnogi drugi.

Foto: Nikola Tomić

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik iskoristio je priliku da se požali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na sporo formiranje vlasti u BiH. On je rekao da Bošnjaci kao uslov navode članstvo BiH u NATO.  Na početku susreta kome je prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Putin je čestitao izbornu pobedu Dodiku.

Foto: Nikola Tomić

Foto: Nikola Tomić

Foto: Nikola Tomić

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

17.50 - GRAĐANI SE UPUTILI KA HRAMU SVETOG SAVE

Kolona građana, kojima se na putu od Terazija do Slavije pridružuju građani koji stižu iz drugih pravaca, i dalje pristiže na plato isped Hrama "Svetog Save" na Vračaru, gde se kasnije večeras očekuje poseta predsednika Rusije i Srbije.

Foto: Marko Jovanović

Na nekim transparentima stoji i natpis Kosovska Mitrovica i Gračanica.

Foto: Marko Jovanović

Na čelu kolone građani nose transparente na kojima piše: "Spasiba president" i "Za slobodnu i pristojnu Srbiju". Okupljeni govore: Spasiba (hvala), a u koloni je i kamion u kome je trubački okrestar Dejana Petrovića.

Foto: Marko Jovanović

Ispred Hrama je postavljen video -bim, kao i na Slaviji, gde se puštaju i ruske pesme.

Foto: Marko Jovanović

Građani su preko Terazija došli do Slavije na hram Svetog Save.

Formirana je i kolona vojnika i policije, među kojima se istakla jedna devojka. Više pročitajte OVDE.

17.30 - ORGANIZOVAN RUČAK ZA PUTINA I STOTINU ZVANICA

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas popodne svečani ručak u Palati Srbija u čast predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, na kojem je 100 zvanica.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Pored najviših zvaničnika dve zemlje, ministara i drugih članova delegacija, svečanom ručku, prema ranijoj najavi, prisustvuje i jedan broj uglednih zvanica, javnih ličnosti, poput Emira Kusturice, glumca Miloša Bikovića i drugiih. 

Putina su posebno obradovale članice Kulturno-umetničkog društva.

Printskrin: Youtube/Ruptly

16.35 - OBRAĆANJE DVOJICE PREDSEDNIKA 

Prisutnima se prvo obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Rusije istakao da su po svim pitanjima postigli visok stepen saglasnosti. Zahvalio se na podršci Rusije na očuvanju integriteta i nezavisnosti Srbije i istakao da je veoma zadovoljan napretkom saradnje dve zemlje u svim oblastima.

Foto: Nikola Tomić

Vučić je rekao da trenutna vrednost potpisanih ugovora sa Rusijom iznosi 230 miliona evra, a kada budu svi realizovani iznosiće 660 miliona evra. Vučić je naglasio da je naša država spremna za razgovore i kompromise, ali da neće da pristane na poniženje. Takođe, kao posebnu stvar on je dodao Turski gas, od koga očekujemo mnogo.

- Naš narod mora da dobije gas, mi smo otporni na spoljne pritiske - zaključio je predsednik Srbije.

Povodom Kosova, predsednik Srbije je dodao da će se pre svakog rešenja posavetovati sa Putinom, te da mu se čini da smo u tom pogledu dobili njegovu podršku.

Foto: Nikola Tomić

Posle je reč uzeo Vladmir Putin.

Kao najvažnije, ruski predsednik je istakao da će Rusija Srbiji donirati još pet miliona evra za Hram Svetog Save, kao i da će nazad u našu državu poslati 166. stranu Miroslavljevog jevanđelja.

On je rekao da Moskva deli zabrinutost srpskog rukovodstva u vezi Kosova, jer koraci koje je preduzela Priština u poslednje vreme mogu dovesti do destabilizacije Balkana.

Foto: Nikola Tomić

Putin je izjavio da očekuje da se do kraja godine potpiše sporazum Srbije i Evroazijske unije. Takođe, dodao je da očekuje povećanje količine gasa koji stiže u Srbiju sa 3 na 3,5 milijardi kubnih metara gasa.

16.26 - ALEKSANADAR VUČIĆ ODLIKOVAN ORDENOM ALEKSANDRA NEVSKOG

- Iskreno mi je drago što odlikujem predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog, koji je bio veliki ruski pokrovitelj i vojni diplomata. Tokom 300 godina istorije ove nagrade, pored Kneza Miloša i Nikole Pašića Aleksandrar Vučić danas je odlikovan ovim priznanjem. Gospodine predsedniče, želim vam blagostanje, dobro zdravlje i mnogo uspeha na međunarodnom planu. Cenimo vaš principijelni stav. Sada će na počasnom spisku na kom su i drugi znameniti Srbi zasluženo biti i vaše ime - rekao je Putin.

On je podsetio da je Aleksandar Nevski izuzetna figura u Rusiji, da se proslavio svojim ratnim podvizima ali i da je čuvao nezavisnost Rusije.

Vučić je na ruskom jeziku zahvalio rečima: "Dobiti orden je velika čast, ali i odgovornost u mom budućem radu između Rusije i Srbije. Moja zahvalnost nije po protokolu, ona je duboka, iskrena i ovo odlikovanje, nagrada, za mene ima veliki značaj".

Foto: Nikola Tomić

- Zašto sam to rekao? Zato što ovaj orden dobijam od predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, lidera najznačajnijeg za Rusiju - rekao je Vučić na ruskom jeziku.

Foto: Nikola Tomić

Sve o ordenu pročitajte OVDE.

16.21 - ZAVRŠENO POTPISIVANJE SPORAZUMA IZMEĐU DVE DELEGACIJE

Svečano je razmenjeno više od dvadeset potpisanih sporazuma, memoranduma, ugovora, protokola o budućoj saradnji dve zemlje.

Foto: Nikola Tomic

Među najznačajnijim sporazumima je onaj koji se tiče korišćenja atomske energije u mirnodopske svrhe koji su parafirali generalni direktor "Rosatoma" Aleksej Lihačov i ministar zadužen za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović.

Foto: Nikola Tomić

Opširnije o ovim sporazumima koji su potpisani pogledajte OVDE.

16.11 - POSLE SASTANKA DVOJICE PREDSEDNIKA SLEDE BILATERALNI SUSRETI DELEGACIJA

Završen sastanak Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, počeli su bilateralni sastanci članova delegacija u širem formatu. Očekuje se i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

- Razmotrili smo sve teme, ali mi je važno da istaknem za podršku koju dajete Srbiji, i što nam aktivno pomažete. Naša saradnja se odlikuje dobrim razumevanjem i čini mi se da smo prešli na dela, naročito u oblasti energetike, vojne saradnje, infrastrukture, turizma, sporta, obrazovanja - rekao je predsednik Srbije.

16.05 - PUTIN DOBIO ŠARPLANINCA NA POKLON

Foto: Predsedništvo Srbije

16.00 - GRADSKI ČELNICI SA GRAĐANIMA U ŠETNJI OD PALATE ALBANIJA

Foto: Telegraf

Gradski čelnici su se pridružili građanima u šetnji od Palate Albanija do Hrama Svetog Save.

Među njima su Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i Nikola Nikodijević, predsednik gradske skupštine.

15.57 GRAĐANI SRBIJE SPREMNI ZA DOČEK PUTINA ISPRED HRAMA

 

15.55 - BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA SE PRETVORIO U PARKING ZA AUTOBUSE 

Bulevar kralja Aleksandra pretvorio se u parking za autobuse koji su dovezli građane iz svih krajeva Srbije, kako bi pozdravili Vladimira Putina ispred Hrama Svetog Save.

Foto: Telegraf

Autobusi se nižu sve do Vukovog spomenika.

15.45 PUTIN JE U BEOGRAD DONEO TAJANSTVENI KOFER OD KOG SE NIKAD NE ODVAJA

Ni ova poseta Vladimira Putina nije prošla bez čuvenog kofera, u kome se nalazi uređaj veze pomoću kojeg ruski predsednik može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama.

Foto: Telegraf

Više o tome možete pročitati OVDE.

15.40 - U PALATU SRBIJA STIŽU GOSTI KOJI ĆE PRISUSTVOVATI SVEČANOM RUČKU 

Foto: Nikola Tomic

Foto: Nikola Tomic

U Palatu "Srbija" su pristigli gosti, koji će biti na svečanom ručku. Među njima su bivši predsednik Tomislav Nikolić, direktor BIA Bratislav Gašić, umetnica Ivana Žigon, glumac Miloš Biković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i operska pevačica Jadranka Jovanović.

Foto: Nikola Tomic

Foto: Nikola Tomic

15.30 - OKO HRAMA SVETOG SAVE JAKE MERE OBEZBEĐENJA

Oko Hrama Svetog Save su primetne ozbiljne mere obezbeđenja, naročito sa zadnje strane gde policija usmerava stanare i građane na put kojim mogu da dođu do svojih zgrada.

Oko Hrama Svetog Save su primetne ozbiljne mere obezbeđenja-Foto: Mateja Beljan

Osim toga, tu su i žandarmerija, vozila marice, a dežura i Hitna pomoć. Prema ranije najavljenom planu, predsednik Putin će u pratnji ruske i srpske delegacije u 18 časova posetiti pravoslavnu svetinju.

15.10 - SAMO JEDAN MINISTAR JE IMAO "POSEBAN TRETMAN" KOD PUTINA

Vladimir Putin se po dolasku u Beograd rukovao sa članovima Vlade Srbije, koji su ga dočekali na aerodromu "Nikola Tesla", a samo jedan ministar je imao "poseban tretman" i sa njim se predsednik na poseban način pozdravio.

O kome je reč pročitajte OVDE.

15.00 - FOTO UBOD! SRPSKI MIGOVI FOTOGRAFISANI SA PROZORA PUTINOVOG AVIONA

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja je nastala u vazduhu, prilikom dolaska predsednika Putina u Beograd, kada su iz njegovog aviona uslikani srpski migovi koji su ga pratili.

 

14.45 - ŠTA JE PUTIN PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE PO DOLASKU U BEOGRAD?

Predsednik Ruske Federacije se građanima Srbije obratio po dolasku u Beograd, a šta je poručio uoči sastanka sa Aleksandrom Vučićem pročitajte OVDE.

14.20 - POČEO SASTANAK U PALATI SRBIJA

Predsednik Srbije poželeo je dobrodošlisu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu na razvoju srpsko-ruskih odnosa.

- Kada smo se upoznali pre šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vreme i postala je pouzdan partner Ruskoj Federaciji - rekao je Vučić u uvodnom obraćanju, nakon kojeg su dva predsednika nastavili razgovore uz dve delegacije, u užem sastavu.

Vladimir Putin se zahvalio na toplom dočeku i posebno istakao da je primetio srdačnu reakciju naroda koje je imao prilike da vidi na ulicama grada.

14.18 - GRAĐANI IZ SVIH KRAJEVA SRBIJE PRISTIŽU AUTOBUSIMA U BEOGRAD 

Kako javllja naš reporter, građani Srbije autobusima pristižu iz svih krajeva u Beograd, kako bi danas ispred Hrama Svetog Save pozdravili predsednika Rusije.

14.16 - NA ULICAMA SE PRODAJU SUVENIRI SA LIKOM VLADIMIRA PUTINA

Čuvene srpske šajkače i čokanjčiće za rakiju, kao omiljene suvenire, zamenili su ruski suveniri, pa za samo 100 dinara mogu da se kupe bedževi sa likom Putina.

Za samo 100 dinara mogu da se kupe bedževi sa likom Putina-Foto: Mateja Beljan

Više o tome možete pročitati OVDE.

14.05 - CRVENI TEPIH, HIMNE I POČASNI PLOTUNI ISPRED PALATE SRBIJA

Ispred Palate "Srbija" predsedniku Rusije priređen je svečani doček, uz intoniranje himni dve zemlje i postrojavanje Garde Vojske Srbije. Ispaljeni su i počasni plotuni u čast Vladimira Putina. Dolazak kolone vozila, u kojoj je bio predsednik Rusije, pratilo je oglašavanje zvona sa obližnje crkve.

13.55 - POČASNA GARDA POSTROJENA ISPRED PALATE SRBIJA

Ispred Palate Srbija je postrojena počasna Garda Vojske Srbije koja će dočekati predsednika Rusije.

Ispred Palate Srbija je postrojena počasna Garda Vojske Srbije koja će dočekati predsednika Rusije-Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pored pripadnika Vojske Srbije, tu su i ministri Vlade Srbije i Rusije, koji će dočekati dvojicu predsednika.

13.50 AUTOMOBIL KOJIM SE VOZI PUTIN ZOVU "ZVER", A EVO ZBOG ČEGA

Na parkingu u blizini VIP terminala beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", Putina je čekao automobil kojim se vozi tokom svake zvanične posete na najvišem nivou.

Reč je o modelu Aurus Senat, iz serije "kortež", a zboh čega ga nazivaju "Putinova zver", možete pročitati OVDE.

13.40 - VUČIĆ I PUTIN POLOŽILI VENCE NA GROBLJU OSLOBODILACA

Dolazak dvojice predsednika na Groblje oslobodilaca-Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednici Srbije i Rusije stigli su  na Groblje oslobodilaca Beograda, gde su položili vence.

13.30 - DEO RUSKE DELEGACIJE STIGAO U PALATU SRBIJA

U Palatu Srbija stigao je deo ruske delegacije u kojoj je i direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

U Palatu Srbija stigao je deo ruske delegacije u kojoj je i direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin-Foto: Telegraf

13.14 CRVENI TEPIH I POČASNA GARDA ZA VLADIMIRA PUTINA

Na aerodromu "Nikola Tesla" pripadnici počasne Garde Vojske Srbije napravili su špalir kojim je prošao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Njega je po izlasku iz aviona dočekao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a delegacije Srbije i Rusije uputile su se ka Novom groblju.

 

Tu će, prema ranije najavljenom planu, položili vence na Groblju oslobodilaca Bеograda i Crvеnoarmеjcu.

13.10 - ŠARPLANINAC PAŠA KOG ĆE NA POKLON DOBITI VLADIMIR PUTIN

Šarplaninac Paša kog će Aleksandar Vučić pokloniti Vladimiru Putinu-Foto: Vlada republike Srbije

13.05 - MIGOVI U PUTINOVOJ PRATNJI PROLETELI PORED PALATE SRBIJA

MIG-ovi iz predsedničke pratnje Vladimira Putina upravo nadleću Beograd.

12.55 - ATMOSFERA NA TERAZIJAMA UOČI PUTINOVOG DOLASKA

Kako javlja naš reporter, ograđena je ulica koja vodi ka hotelu Moskva, a svi prilazi Terazijama i Ulici kralja Milana se fizički zatvaraju.

Kako javlja naš reporter, ograđena je ulica koja vodi ka hotelu Moskva, a svi prilazi Terazijama i Ulici kralja Milana se fizički zatvaraju-Foto: Mateja Beljan

12.15 - SRPSKE I RUSKE TROBOJKE U PALATI SRBIJA

Istaknute srpske i ruske trobojke i spreman crveni tepih ispred Palate Srbija pokazuju da je sve spremno za dolazak predsednika Putina.

Crveni tepih ispred Palate Srbija-Foto: Nikola Tomić

11.55 - VLADIMIR PUTIN STIGAO U SRBIJU

Avion sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

11.40 - PRILAZ NOVOM GROBLJU ZATVOREN

Kod Groblja oslobodilaca, koje će ruski predsednik posetiti nakon sletanja u Beograd nalazi se više medijskih ekipa, ali i građana. U Ruzveltovoj ulici je prekinut gradski prevoz, a pešacima nije dozvoljen prilaz samom groblju.

U Ruzveltovoj ulici je prekinut gradski prevoz, a kako saznajemo, pešaci ne mogu da priđu Novom groblju-FOTO: Printscreen

Što se tiče ostalih delova grada, kako javljaju naši reporteri, situacija je potpuno mirna i uobičajena.

- Ispred zgrade SIV-a je sve čisto i prohodno, a osim ponekog policajca koji se šeta trotoarom, ništa nije neuobičajeno - javlja reporter Telegrafa sa lica mesta.

11.25 - AVION SA RUSKOM DELEGACIJOM SLETEO NA AERODROM "NIKOLA TESLA"

11.15 - RUSKI MEDIJI PRENOSE: SASTANAK SA "VELIKIM BRATOM": PUTIN U SRBIJI 

Dolazak Vladimira Putina u Srbiju glavna je tema i u ruskim medijima, a "Gazeta.ru" je ovu posetu prenela pod naslovom - Sastanak sa "velikim bratom": Putin u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

11.10 - PRIPADNICI KFORA SPREJEVIMA UNIŠTILI BILBORD SA PUTINOVOM SLIKOM

Pripadnici patrole američkog Kfora sinoć su sprejevima uništili bilbord na Balabanu, u Opštini Zvečan, kod Banjske, prema rečima svedoka.

Pripadnici patrole američkog Kfora sinoć sprejevima uništili bilbord na Balabanu, u Opštini Zvečan, kod Banjske, prema rečima svedoka-Foto: Telegraf

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.05 - ISPRED PALATE SRBIJA PROBA POČASNIH PLOTUNA

Sa istočne strane Palate "Srbija" postavljeno je artiljerijsko oruđe, koje se obično koristi za počasnu paljbu prilikom državnih praznika.

Kako javlja naš reporter, obavljena je proba počasnih plotuna koji će biti ispaljeni u čast dolaska predsednika Rusije.

11.00 - VELIKI BROJ NOVINSKIH EKIPA PRATI PUTINOVU POSETU SRBIJI

U improvizovanoj novinarskoj sobi u prizemlju Palate Srbija postavljeno je 150 ekipa za praćenje posete predsednika Putina Srbiji.

U improvizovanoj novinarskoj sobi u prizemlju Palate Srbija postavljeno je 150 ekipa za praćenje posete predsednika Putina Srbiji-Foto: Nikola Tomić

Za ovaj događaj je akreditovano preko 600 novinara, fotografa, snimatalja i ostalog medijskog osoblja.

O ogromnom interesovanju za Putinovu posetu svedoči i činjenica da su akreditacije zatražile medijske ekipe svih vodećih svetskih agencija, elektronskih i štampanih medija, ne računajući stalne strane dopisnike iz Beograda, poput izveštača američke agencije AP, Frans presa, Rojtersa, kineske državne televizije, nemačke državne televizije ARD i drugih.

Mnogi strani mediji, naime, poslali su zbog posete šefa ruske države specijalne izveštače u Beograd, uključujući Gardijan, Njujork tajms, britanski Tajms, švedski Dagens niheter...

10.55 - ŠTENE KOJE ĆE VUČIĆ POKLONITI PUTINU NOSI POSEBNU SIMBOLIKU

Štene šarplaninca koje će predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniti ruskom predsedniku poklon je, kako su preneli mediji, koji nosi posebnu poruku.

Više o tome možete pročitati OVDE.

10.40 - SEVER KOSOVA UKRAŠEN SRPSKIM I RUSKIM ZASTAVAMA

Sever Kosova i Metohije danas je okićen povodom predstojeće posete Beogradu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina-Foto: Tanjug/Kancelarija KiM

Sever Kosova i Metohije sinoć je okićen povodom predstojeće posete Beogradu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kojem Srbi iz južne srpske pokrajine zahvaljuju na nesebičnom zalaganju za odbranu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Više o tome možete pročitati OVDE.

Bilbordi i plakati zahvalnosti Putinu osvanuli su i u Leposaviću.

10.20 - ISIS PLANIRAO NAPAD NA PUTINA TOKOM POSETE SRBIJI

10.00 - BBC: PUTIN DOLAZI DA "ZACEMENTIRA" SARADNJU SA SRBIJOM

Poseta predsednika Rusije je glavna tema svetskih medija, a britanski BBC piše da Putin predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da "zacementira" saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji.

Kompletan tekst možete pročitati OVDE.

Putin, kako se navodi, predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da "zacementira" saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji-Foto: Shutterstock

09.45 - RUSKI NOVINARI IZVEŠTAVAJU IZ BEOGRADA

 

Majice sa likom Vladimira Putina se mogu kupiti u suvenirnicama širom Beograda, prenose ruski mediji.

09.30 - POČEO PRVI DIGITALNI DIJALOG SRBIJA - RUSIJA

U hotelu "Falkenštajner" na Novom Beogradu počela je prezentacija projekata iz Srbije i Rusije u okviru foruma Prvi digitalni dijalog Srbija - Rusija.

Na skup su stigli premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar za inovacije Nenad Popović.

Premijerka Srbije izjavila je, otvarajući forum, da taj skup predstavlja uvod ne samo u redovan nego i najvažniji format saradnje Srbije i Rusije u budućnosti.

09.10 - PRATITE PUTANJU PUTINOVOG AVIONA KOJIM STIŽE U SRBIJU

Foto: Printscreen/www.flightradar24.com

09.00 - KOMPLETAN SPISAK SPORAZUMA KOJE ĆE POTPISATI SRBIJA I RUSIJA 

Prema najavama, tokom današnje posete Vladimira Putina, sa predstavnicima Vlade Srbije će biti potpisano 26 sporazuma i memorandum o razumevanju, od čega će čak trećina biti iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Foto: Tanjug/AP

Detaljan spisak svih sporazuma koji će biti potpisani možete pročitati OVDE.

08.45 - U NEKOLIKO GRADOVA U VOJVODINI OSVANULE PORUKE: "PUTINE, IDI KUĆI"

 

08.15 VELIKE IZMENE SAOBRAĆAJA, OVE ULICE ĆE DANAS BITI ZATVORENE

U Beogradu će danas doći do delimičnih izmena u saobraćaju. Koji delovi grada će biti u potpunosti zatvoreni, a koji samo delimično, tokom kretanja delegacije Rusije, možete pogledati OVDE.

08.00 - DETALJNA SATNICA PUTINOVE POSETE

Foto: Telegraf

Ruski predsednik Vladimir Putin će se tokom današnje posete Srbiji sastati sa brojnim visokim zvaničnicima, biće potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu. Rusku delegaciju će obezbeđivati jake policijske snage tokom posete Srbiji. Najmanje 20 vozila srpske policije i njenih specijalnih jedinica nalaziće se u neposrednoj pratnji "zveri", blindiranog automobila predsednika Putina.

Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Njegov život je pun uspona, padova i velikih uspeha na političkom polju - besprekoran student i agent KGB, čovek koji je spavao sa oružjem, a privatni život krije kao zmija noge. Sve o životu jednog od najmoćnijih državnika na svetu možete pročitati OVDE.

Video: Ovo su sve Putinove posete Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    17. januar 2019 | 11:48

    Ovi setaci i SZS znamo za koga su da su oni navlasti unistili bi nam vojsku ubacili u nato Kosovo predali do kraja RS bo bila unistena tako neka cute!!!!

  • Aca

    17. januar 2019 | 19:56

    Pa ne sme on vise da prica kolko mu obezbedjenje dozvoli a zahvalio se sasvim dovoljno ovo je samo trebao da se pokaze kolko ga srbi vole i imaju nadu u njega i naseg predsednika unjjihovu politiku!!!

  • Nebitan

    17. januar 2019 | 18:42

    Da li neko može da tačno izračuna koliko je ljudi kod hrama? 😂😂😂 Živeo PUTIN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA