Podrška Srbiji potvrđena i usvojenim dokumentima u Savetu Federacije: Vučić se sastao sa zvaničnikom Rusije (FOTO)

Rusija će uvek biti na strani Srbije, rečeno je na sastanku

  • 47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima naše zemlje.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

On je istakao da je i Savet Federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem "Saopštenja povodom 20. godišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Zamenik predsednika Saveta Federacije Turčak je naglasio da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Video: Putin se sa dve reči na srpskom jeziku obratio narodu ispred Hrama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. mart 2019 | 18:29

    Zahvalni smo Rusiji na podršci.

  • Dada

    18. mart 2019 | 13:20

    Srbiji je u ovim nenormalno trškim vremenima potrebna svaka pomoć.

  • caca

    18. mart 2019 | 16:06

    Rusija je veliki i iskreni prijatelj Srbije bila i ostace!!!! Hvala im na velikoj podrsci koja nam mnogo znaci!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA