Bezbednosna situacija na KiM složena, jedna varnica može da napravi katastrofu: Stefanovićevo upozorenje čitavom regionu

- Nažalost, najnoviji pokušaji organizacije i angažovanje specijalnih jednica policije kosovskih struktura i takozvane vojske i njihovo naoružavanje, ne idu u prilog stabilizaciji i miru - rekao je Stefanović

  • 63

Bezbednosna situacija Kosovu i Metohiji je složena i stalno u razgovoru s strancima ističemo da svi moraju da budu oprezni, jer jedna varnica od nekoga ko je neodgovoran može da napravi katastrofu, ne samo na teritoriji Srbije, već čitavog regiona i mi tražimo da razgovorom rešimo problema, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Nažalost, najnoviji pokušaji organizacije i angažovanje specijalnih jednica policije kosovskih struktura i takozvane vojske i njihovo naoružavanje, ne idu u prilog stabilizaciji i miru - rekao je Stefanović za današnju Politiku.

Takođe, naveo je on, njihovi upadi u stanove i hapšenja ljudi, zaplena robe i hrane iz centralne Srbije pokazuje da se Srbima ništa dobro ne dešava na KiM i da s pravom strepe svakog dana.

- Naravo da moramo da budemo spremni da zaštitimo srpsko stanovništvo da se ne dogodio novi pogrom, masovni egzodus i ubijanje. Deo ljudi veoma hrabro govori o tome kada druge ljude treba da šalju u sukob. A kada ih pitate da li bi oni bili spremni ujutru da krenu, oni baš i ne bi - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pahuljica

    24. mart 2019 | 15:26

    Mi se zalažemo za mirne i zajedničke pregovore, ali na žalošt Priština nema takve namere.

  • mihailovic

    24. mart 2019 | 10:54

    ”””Bezbednosna situacija na KiM složena, jedna varnica može da napravi katastrofu: Stefanovićevo upozorenje čitavom regionu””” U uslovima kada je deo drzave Srbije vojno okupiran od 1999 proglasava se vojna okupacija u zemlji i u UN i proglasava se vanredno stanje u Srbiji a ne politicka budalastina sa NEUTRALNOSTI Srbije. OKUPACIJA juzne Srbije Kosovo i Metohije je nastavak 1999 agresije Nato-EU-USA OKUPACIJA juzne Srbije Kosovo i Metohije NAPAD,AGRESIJA na Srbiju KOJA JE U TOKU pa nemoze biti govora o politickoj i vojnoj NEUTRALNOSTI. 2011 je Aleksandar Vucic u predizbornoj kampanji obecao Srbiji da ako ON dodje na vlast da ce povratiti juzni Srbije Kosovo i Metohiju. Aleksandar Vucic je pobedio 2012 na izborima iskljucivo sto mu je Srbija verovala da ako ON dodje na vlast da ce povratiti juzni Srbije Kosovo i Metohiju. OBECANJE NIJE ISPUNIO NITI CE GA ISPUNITI jer da je hteo da ispuni obecanje ispunio bi u prvih 2 godine mandata dolaskom na vlast. Obmanjuje Srbiju nekim investicijama...Investicije DA tek kad je CELA Srbija TERITORIJALNO SLOBODNA Vlada Srbije da proglasi u zemlji i u UN vojnu okupaciju juzne Srbije Kosovo i Metohije, Vojni savez sa Putinovom Rusijom,Ruske vojne baze po celoj Srbiji. Vlada Srbije da zahteva u UN da KFOR bude zamerjen Kineskim oruzanim snagama jer KFOR se ndrzi mandata sto mu je UN poverio vec nastavlja agresiju iz 1999 nad Srbijom. U UN politIcki ili vojnom Srpsko-Ruskom silom POVRATITI JUZNU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU. SRBIJA DA UDJE U EVROAZIJSKU UNIJU ! Da radite po postojecem Ustavu Srbije videli bi da dijalog sa okupatorom juzne Srbije i albanskim OVK teroristima je ZABRANJEN ! Postojeci Ustav Srbije :KOSOVO I METOHIJA JE NEOTUDJIVI DEO DRZAVE SRBIJE. Da Srbija ima u svom PVO naoruzanju S-sisteme S-300, S-400 , S-500 od svake vrste po stotinjak. Sistemi S-300-400-500 su bitniji u sastavu PVO nego nabavka starih modela Migova koji sluze za bezvredne parade i manipulaciju naroda Srbije. U vojnom savezu sa Putinovom Rusijom Srbija bi S-300-400-500 imala besplatno u sastavu postojecih Ruskih vojnih baza po celoj Srbiji. Zemlja ce cuva i brani mudrom,hrabrom politikom i jakom vojnom silom i vojnim savezom sa Putinovom Rusijom. Samo ozbiljnom srpsko-ruskom vojnom pretnjom i srpsko-ruskom vojnom silom je jedini moguci povratak okupirane juzne Srbije Kosovo i Metohije

  • sava

    24. mart 2019 | 14:55

    Bezbednosna situacija na KiM složena, jedna varnica može da napravi katastrofu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA