≫ 

Posle Vučića, Micotakis se susreo i sa Tačijem: Evo o čemu su razgovarali

Predsednik privremenih prištinskih institucija susreo se sa grčkim premijerom

  • 1
Hašim Tači Foto: Facebook/Hashim Thaçi

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sastao se danas sa predsednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom i tom prilikom poručio da je vreme da dve zemlje prodube međusobnu saradnju, prenosi Koha.net.

Tači se zahvalio novom grčkom premijeru Micotakisu na podršci koju je ta zemlja pružila tzv. Kosovu u evroatlantskoj perspektivi.

- Vreme je da Kosovo i Grčka prodube odnose. Zahvaljujem novom grčkom premijeru, Kirijakosu Micotakisu na podršci koju njegova zemlja pruža Kosovu u evroatlanstkoj perspektivi. Usaglasili smo se da razmotrimo mogućnosti za veću ekonomsku i trgovinsku saradnju - napisao je Tači na Fejsbuku.

Podsećamo da se ranije predsednik Srbije Aleksandara Vučić susreo sa premijerom Grčke u Njujorku gde se Micotakisu i grčkom narodu zahvalio na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, ali i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

- Srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo. Hvala na podršci koju pružate Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine - napisao je Vučić na Instaram profilu @buducnostsrbijeav, posle susreta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    24. septembar 2019 | 14:31

    O resenju ko Grcka i Makedonija prosto ko pasulj. I to nije nista traumaticno i strasno ko kod njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA