≫ 

U toku je agresivna kampanja Prištine: Đurić sa Bocan Harčenkom o situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini

  • 4
Đurić i Bocan Harčenko Foto: TANJUG/ BOJAN STEKIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije.

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja tokom koje je, prema Ðurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.

Ðurić je, kako je saopšteno, naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Đurić i Bocan Harčenko Aleksandar Bocan Harčenko i Marko Đurić - Foto: TANJUG/ BOJAN STEKIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

Ðurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problema Kosova i Metohije je, prema Ðurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.

Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske, bratske veze dveju država i naroda, kazao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    1. oktobar 2019 | 22:41

    Dobro je da bilo sta natera Vladu Srbije da odnosi sa Rusijom budu manje tanki.

  • Milorad Vujicic

    2. oktobar 2019 | 07:41

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije hitno. EU ce vrsiti na nas pritisak dokle god se ne pokrenemo i zastitimo se.Razumiju samo jedan jezik,pa stoga nek se zapitaju dali im je trebalo stvarno da unistavaju Srbr i Srbiju ili da ih zastite.Podrzali su kriminal od hrvatske do kosova.SRAMOTA OD STANDATDA 21.VEKA.

  • Milorad Vujicic

    2. oktobar 2019 | 08:24

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA