≫ 

Nećemo imati laku poziciju po pitanju KiM, Vučić poručio: Čekamo stav EU

Kaže da on kao predsednik zemlje mora da bude ozbiljan i odgovoran i da zato ne očekuje da će Srbija imati laku poziciju

  • 12
predsednik Srbije Aleksandar Vučić Printscreen: Youtube/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija neće imati laku poziciju kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, pošto se SAD zalažu samo za priznanje nezavinosti Kosova i to se neće promeniti

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Filipa Rikera da normalizacija vodi ka međusobnom priznavanju Srbije i Kosova, kao i da li su građani upoznati sa pritiscima koji doalze sa Zapada, Vučić je rekao da se trudi da svakog dana govori ono što je istina, a to je da je za SAD Kosovo nezavisna država.

- Samo ih to interesuje, sve ostalo su sitnice, ali to je suština. Nisam od onih koji će da kaže - promenilo se i biće durgačiije. Koja god administracija u SAD da bude, očekivaće priznavanje Kosova - rekao je.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Printscreen: Youtube/Tanjug

- Ali, očekujem od EU da kažu svoj stav, jer nam nisu rekli na početku da je priznanje Kosova kraj procesa, već su rekli da je potpisivanje obavezujućeg dokumenta, koji bi stvorio uslove za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine ili Srbije i Kosova, ali nigde nije spominjano eksplicitno priznanje Kosova. Čekamo da vidimo šta će da kažu - poručio je on i dodao da nije laka pozicija i da oni koji govore suprotno pokušavaju vicevima da stiču popularnost kod naroda.

Kaže da on kao predsednik zemlje mora da bude ozbiljan i odgovoran i da zato ne očekuje da će Srbija imati laku poziciju.

O reakcijama na rusko naoružanje

Predsednik Srbije istakao je da su neke zemlje, reagujući na učešće ruskog naoružanja na vežbi u Srbiji, pokazale da im je stalo samo do toga da vide slabu Srbiju. Zamoljen da prokomentariše reakcije u pojedinim medijima nekih zemalja regiona, kao, na primer, u bugarskim medijima, u kojima se zahtevalo zaustavljanje transporta ruskog sistema „S400“, Vučić je istakao da Srbija ne poseduje taj sistem.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Printscreen: Youtube/Tanjug

- Ali mi je veoma važno da sam video koliko neki žele da vide slabu Srbiju. Ne moraju da se plaše, mi nemamo S400 - naglasio je on.

Ponovio je da je bilo veoma važno da se vidi koliko bi se neki radovali samo slabijoj Srbiji, koju bi mogli da ponižavaju, kao u periodu od 1999.do 2012..

- Na njihovu žalost je Srbija danas pristojna, bogatija i odgovornija zemlja, ali i uspešnija, na sreću naših građana. Hvala što su neki istrčali pred rudu i pokazali koliko im je krivo zbog srpskog uspeha - naglasio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    1. novembar 2019 | 13:57

    Struja poskupela, a uz nju će još mnogo toga.

  • Nes

    1. novembar 2019 | 14:15

    Ukljuciti Kinu I Rusiju u pregovore . Kao sto zapad tvrdi da je Kosovo nezavisno , tako istok da nije.

  • Peko

    1. novembar 2019 | 13:56

    To znamo, samo ne znamo zašto nas stalno upozoravate? Proglasiti okupaciju, i rešen problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA