≫ 

Dragan Marković Palma predlaže izmenu Poslovnika Skupštine Srbije

Predsednik Jedinstvene Srbije govorio je na tribini koja je organizovana povodom redovne Izborne skupštine Gradskog odbora JS u Šapcu

  • 4
Dragan Markovic Palma Foto: Dobrica Markovic

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na tribini svoje stranke u Narodnom pozoritšu u Šapcu, govorio je o delu opozicije koji bojkotuje rad Skupštine, poslovniku i predlozima za njegovu izmenu.

- Nijednog od poslanika iz opozicije još nisam čuo u Skupštini Srbije da, kada se predloži neki zakon, da oni kažu „moja partija i ja kao opozicionar imam bolji predlog“. Ne. Njihovi programi su da nasilno ulaze u institucije, da tuku žene, da pale knjige i na taj način stvaraju ružnu sliku o Srbiji koja odlazi u svet i to može da smanji broj zainteresovanih investitora, koji bi mogli da pomisle da je u Srbiji politička nestabilnost. A u Srbiji postoji i politička stabilnost i ekonomska sigurnost - poručio je Marković.

On se potom obratio delu opozicije koji bojkotuje rad parlamenta i pitao ih "kako to da nikada ne zakasne da odeu na blagajnu da podignu dnevnice i platu, a ne rade".

Dragan Markovic Palma Foto: Dobrica Markovic

- Može li to u bilo kom gradu u Srbiji ili bilo gde u svetu da ne idete na posao, a da vam poslodavac da platu. Oni kažu „to je naše pravo po poslovniku“. Taj poslovnik mora da se izmeni i to će biti moj predlog. Ko je od poslanika stalno zaposlen u Skupštini Srbije, a tri dana ne dođe na posao i za to nema opravdanje od lekara ili ako ne opravda izostanak zbog neke više sile, taj ostaje bez posla - izjavio je na tribini kojoj je prisustvovalo više od 500 građana Šapca.

- Ako hoćeš da radiš i ako znaš šta su ti prioriteti i ako znaš kako se pare zarađuju, onda taj grad ili ta opština imaju dobru budućnost - poručio je Marković i dodao da je Jedinstvena Srbija porodična partija čiji su simboli otac, majka i deca.

Tribina je organizovana povodom redovne Izborne skupštine Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu, na kojoj je za predsednika izabrana diplomirani pravnik Milica Vasić. Tribini su prisustvovali i potpredsenici Jedinstvene Srbije i narodini poslanici, Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, portparol Jedinstvene Srbije, Života Starčević, predsednica Gradskog odbora SPS - a u Šapcu, Maja Milićević i predsednik Pomoravskog okružnog i Gradskog odnora SPS - a u Jagodni i načelnik Pomoravskog okruga. Goran Milosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KK

    28. novembar 2019 | 10:46

    U pravu je PALMA, svima treba ukinuti dnevnice i plate ako ne dodju u Skupstinu!Ovako, oni su "zasticena divljac" koji rade kako hoce , a narod placa njihovu bahatost.DOKLE GOSPODE???!!!

  • Lemi

    28. novembar 2019 | 11:15

    A ja naivan, pomislih da ce skupstina raditi 25 sati..

  • Rola

    28. novembar 2019 | 13:37

    A zasta uzimaju dnevnice? Bravo, glasam za predlog gospodina Palme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA