Dačić poručio da je nerealno očekivati da će Srbija pod pritiskom priznati tzv. Kosovo

On je naveo da je između Beograda i Prištine potreban "nestandardni kompromis" koji bi značio najmanje loše rešenje za sve

  • 8
2019 OCENA DACIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se crnogorski predsednik Milo Đukanović "preigrao" donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da će u litijama biti još više ljudi ako ih budu više napadali.

- Đukanović nije shvatio kolika je snaga, kao odgovor, ako na nešto udarite što nije samo politika već predstavlja nečiji identitet, nešto što je u genetskom kodu, što su svetinje - rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, Đukanović je "napravio veliku grešku i preračunao se" jer je verovao onima koji smatraju da je sve u istraživanju javnog mnjenja i u kampanjama.

Dačić je podsetio da u Crnoj Gori uskoro predstoje izbori, tako da se krenulo u mobilisanje svih koji su za crnogorsku nezavisnost a smatraju da im nešto srpsko u tome smeta.

- Znam ljude koji su bili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista a sad su glavni u litijama - rekao je Dačić.

Govoreći o Kosovu, on je naveo da je "apsolutno nerealno" ako neko očekuje da će ga Srbija pod pritiskom priznati kao nezavisno.

- To ne bi odgovaralo ni situaciji na terenu, niti Priština kontroliše celo Kosovo, niti Srbija celu svoju teritoriju kako je definisano njenim Ustavom - rekao je Dačić.

On je naveo da je između Beograda i Prištine potreban "nestandardni kompromis" koji bi značio najmanje loše rešenje za sve.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srba

    13. februar 2020 | 18:26

    Nikada srbi nece prznati kosovo tj. svoju oduzetu zemlju.Kroz istoriju su rekli puno puta ne okupatorima,mada ih je to i glave kostalo.

  • Milorad Vujicic

    13. februar 2020 | 15:41

    Kosovo niko nemoze priznati jer bi izbio rat u 5 sekundi.Kosovo je provincija i to ostaje.NATO zemlje se moraju uskladiti sa UN i rez.1244 i prestati podrzavati siptare.

  • Dejan

    13. februar 2020 | 13:40

    Misliš na političare ? Mi narod , ne bi priznali nikako, ali oni, političari, bojim se da bi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA