Palmer: Beograd i Priština da odrede parametre dijaloga

SAD podržavaju dve strane da pronađu način da se vrate za pregovarački sto - rekao je Palmer

  • 11
Aleksandar Vučić, Metju Palmer Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog, navodeći da bi uzajamno priznanje bio idealan ishod pregovaračkog procesa.

- Na stranama je da odrede parametre dijaloga -  rekao je Palmer za briselski portal "Euobserver", upitan o planu korekcije granice.

SAD podržavaju dve strane da pronađu način da se vrate za pregovarački sto, da razgovaraju o svim pitanjima i pronađu način da se krene napred ka normalizaciji odnosa, rekao je Palmer, dodajući da bi, kako kaže, uzajamno priznanje bilo idealno.

- Želeli bismo da uzajamno priznavanje Kosova i Srbije bude ishod pregovaračkog procesa -  kazao je Palmer.

Palmer nije želo da odgovori na dodatna pitanja da li je stav SAD o korekciji granice suprotstvljen nemačkom stavu da bi to moglo da destabilizuje region.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. februar 2020 | 19:28

    Nisam video niti procitao da je vlada Srbije bila jasna i kategoricna ni u EU ni u UN ni Amerikancima da je po Ustavu Srbije Kosovo i Metohija neotudjivi deo drzave Srbije ! Da se radi kako radi vlada Spanije koja nece ni da sednu za istim stolom sa separatstima Katalonije a kamoli da se pregovara o pedlju Spanske teritorije , da je vlada Srbije principejelna i da radi po Ustavu Srbije nebi bilo ovo EU Americko driblanje Srbije. Samo cujem i citam da vlada Srbije prica istu pricu " da EU nema alternativu " a to sto je juzna Srbija Kosovo i Metohija Nato EU vojnom okupirana 1999-2020 ijos uvek i kraja se nevidi to izgleda nikoga nije briga ?

  • Boban

    18. februar 2020 | 19:00

    Jel ovo taci na slici da bi voleo da Srbija prizna Kosovo?....i ja bih voleo da sam milioner al od toga nema nista tako da nece biti ni od ovih vazih fantazija nista.Mi sa siptarima nemamo oko cega da pregovaramo jer Kosovo nije za davanje da bi im ga mi vama i amerima poklanjali.

  • Mihailović

    18. februar 2020 | 18:57

    Bilo bi najbolje za njih da opravdaju svoje bombardovanje i okupaciju dela Srbije sa šiptarskim teroristima...Srbija je priznata država u granicama sa pokrajinom Kosovo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA