≫ 

Pristalice SNS i Dveri ispred Skupštine pružale podršku poslanicima koji štrajkuju glađu

Ispred parlamenta je bila prisutna i Žandarmerija koja je pristalice dve grupe fizički razdvojila tako što je stala između njih

  • 17
Žandarmerija ispred Skupštine FOTO: TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Ispred Skupštine Srbije okupile pristalice Srpske napredne stranke i pokreta Dveri, koje su došle ispred parlamenta da daju podršku šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću i poslanici te stranke Sandri Božić, odnosno predsedniku pokreta Dveri Bošku Obradoviću, koji su od juče u štrajku. Tu su bili i pripadnici Žandarmerije, koji su oko 18.35 sati došli i rasporedili se tako da razdvajaju ove dve grupe.

Poslanica Božić večeras prekinula štrajk glađu, Martinović nastavio

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je da, na molbu predsednika Srbije i lidera partije Aleksandra Vučića, prekida štrajk glađu. Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović od štrajka ispred Skupštine ne odustaje.

Aleksandar Martinović rekao je tokom obraćanja medijima na skupštinskim stepenicama, gde štrajkuje od juče, da je čuo da je Aleksandar Vučić zamolio njega i Sandru Božić da prekinu štrajk glađu.

Razišle se i pristalice SNS i pokreta Dveri

Pristalice Srpske napredne stranke, ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se nešto pre 9.30, a saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

SKUPŠTINA POSLANICI ŽANDARMERIJA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on će tu ostati do ponoći, a ujutru nastavlja štrajk.

Tu su i dalje poslanici SNS, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je kazao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu, i da on nije tu zbog performansa, već kako bi apelovao na tužilaštvo da radi svoj posao.

Žandarmerija razdvojila dve grupe

Između pristalica SNS i Dveri je bilo nekoliko metara praznog prostora u kojem su isključivo pripadnici Žandarmerije.

Simpatizeri SNS uzvikuju "Aco, Srbine", "Boško, fašisto" i "Ðilase, lopove", a tu je i manji broj okupljenih koji pružaju podršku predsedniku Dveri Bošku Obradoviću, koji uzvikuju "Boško, Srbine".

Pored Martinovića i Sandre Božić ispred parlemanta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečih, Blagomir Orlić, Vladimir Ðukanović, Aleksandar Markovih, ali i socijalista Ðorđe Milićević.

SKUPŠTINA POSLANICI ŽANDARMERIJA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na stepeništu, preko puta naprednjaka, nalazi se Boško Obradović, a njemu su podršku pružile pristalice SzS koje su došle pred Skupštinu..

"Rat" vlasti i opozicije štrajkom glađu

Obradović od juče štrajkuje glađu, a svoju odluku o štrajku najpre je obrazložio kao podršku poslaniku Ševarliću, koji je na taj način protestovao zbog politike vlasti prema pitanju KiM, a kasnije - zahtevom da se odlože izbori, zakazani za 21. juni.

Podršku poslanicicma SNS-a danas su dali i ministar Zoran Ðorđevih i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, koji su ih obišli.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA