Ana Brnabić sa partnerkom na izvođenju opere "Karmen" u Beogradu na vodi

Orkestrom je dirigovao maestro Dejan Savić, a brojna publika je sa oduševljenjem ispratila priču o strasti, ljubavi i slobodi, koju su na scenu umešno doneli mecosopran Sanja Anastasia u ulozi Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hosea i bariton David Bižić kao toreador Eskamiljo

  • 18
Opera  Karmen Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Muzičko-scenski spektakl "Opera na vodi" izveden je večeras u vidu opere "Karmen" francuskog kompozitora Žorža Bizea u režiji italijanskog reditelja Maria De Karla, u Beogradu na vodi u organizaciji "Hjuman distrikta", Belgrade Waterfronta i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Događaju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnavić sa svojom partnerkom Milicom Đurđić.

Orkestrom je dirigovao maestro Dejan Savić, a brojna publika je sa oduševljenjem ispratila priču o strasti, ljubavi i slobodi, koju su na scenu umešno doneli mecosopran Sanja Anastasia u ulozi Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hosea i bariton David Bižić kao toreador Eskamiljo.

Doživljaj je dodatno upotpunio nastup mladih, talentovanih i manje afirmisanih operskih umetnika u sporednim ulogama, a posebno se istakla mlada umetnica Mirjana Nedeljković u ulozi Mikaele.

Osim brojnih ljubitelja operskog stvaralaštva koji su nastup ispratili sa velikim interesovanjem, događaj je privukao i pažnju brojnih javnih ličnosti ministarke Zorane Mihajlović i kreatora Igora Todorovića.

U septembru 2018. godine održana je prva "Opera na vodi" i to u čast 150. godišnjice postojanja Narodnog pozorišta.

U spektaklu pred više od 6.000 gledalaca, kompletan muzički sastav nacionalnog teatra izveo je delove iz najpoznatijih operskih dela koja se nalaze na godišnjem repertoaru. To je ujedno bio i prvi veliki događaj na šetalištu pokraj Save.

Video: Ana Brnabić sa partnerkom Milicom na izvođenju opere Karmen u Beogradu na vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA