≫ 

Vučić upravo razgovarao sa Đokovićem: Uputio mu snažnu poruku posle deportacije

Da 10 dana maltretirate tenisera, i da deseti dan date odluku za koju ste znalo odmah od početka... Da su rekli odmah da nevakcinisani ne mogu da uđu, on ne bi ni došao. Ovako je uradio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje neviđenih razmera. Nešto poput lova na veštice - rekao je predsednik

  • 56

Predsednik Srbije rekao je da je upravo razgovarao sa Novakom Đokovićem i dodao da jedva čeka da ga vidi u Srbiji.

Naglasio je da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Ðokovića i da Ðoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju.

- Oni koji misle da su isterali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisera 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti -naglasio je on.

Vučić je ukazao da su rekli od početka da mogu ući samo vakcinisani ne bi bilo problema, a ovako su ostavili mogućnost za lekarske izuzetke, u skladu s kojim je Ðoković došao i uradio sve što je trebalo.

- Onda je krenulo šikaniranje, lov na veštice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su želeli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak i kako mogu da urade protiv svakoga - podvukao je on.

Vučić je rekao da se u besmislenom sudskom procesu moglo videti koliko tužioc laže.

- Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanost. Prvo nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 odsto, što je više od 62 odsto imajući u vidu realni broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa vakcinisanosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženje kao što su Bugarska, Rumunija, Slovačka, čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće - naglasio je on.

Vučić je kazao da će Srbija, već u martu, australijske sportiste dočekati na drugačiji, neuporedivo bolji način.

- Nećemo zarad izbora da se iživljavamo nad njima, da pokazujemo silu. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade. Hvala narodu Australije za koji sam siguran da vole srpski narod onoliko koliko i mi njih - rekao je on.

Federalni sud Australije odlučio je da protera Novaka Đokovića i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sora

    16. januar 2022 | 10:58

    Kratko i jasno

  • teorija zavere

    16. januar 2022 | 09:56

    OK, slažem se da se ne treba iživljavati na njihovim atletičarima, ali ambasador je predstavnik države, tj. vlade i treba ga proterati. Moramo imati ozbiljnu reakciju ili nas niko ozbiljno neće shvaćati.

  • Daca

    16. januar 2022 | 21:08

    Nas predsednik ce uvek podrzavati Noleta i pomoci mu i pruziti podrsku. Jer je i Nole dosta uradio za svoj narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA