≫ 

Patrijarh Porfirije: Crkva uvek posvećena dijalogu

- Samo iskren i posvećen dijalog, ispunjen uvažavanjem i prihvatanjem svakog čoveka kao ikone Božje, može doprineti mirnom saživotu pripadnika različitih crkava i verskih zajednica na našim prostorima -  poručio je patrijarh

  • 0

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Kairata Abdrahmanova, visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine i istakao nemerljiv značaj dijaloga između naroda koji pripadaju različitim verama i kulturama.

- U današnjem svetu opterećenom velikim iskušenjima veoma je važna poruka crkve koja je uvek posvećena dijalogu. Samo iskren i posvećen dijalog, ispunjen uvažavanjem i prihvatanjem svakog čoveka kao ikone Božje, može doprineti mirnom saživotu pripadnika različitih crkava i verskih zajednica na našim prostorima -  poručio je patrijarh Porfirije.

On je sagovornika upoznao sa ličnim višedecenijskim iskustvom u međuverskom dijalogu u ovom delu Evrope.

Kako je objavljeno na sajtu SPC, prijemu su prisustvovali episkop marčanski Sava, šef Kabineta Patrijarha, kao i saradnici visokog komesara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA