Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić: Veliki priliv stanovništva u Novi Sad, za to su zaslužne investicije

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nama su veliki problem gužve. Imamo više, oko 40.000 zaposlenih i zato je neophodno da se što pre sagrade mostovi", navodi Đurić

  • 1
Komemoracija Siniši Mihajloviću u Novom Sadu Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić objavio je na svom Instagramu video o investicijama koje su došle u Novi Sad proteklih 10 godina, velikom prilivu stanovništva, gužvama, ali i važnosti da se što pre sagrade mostovi.

- Imamo ogroman, veliki broj priliva stanovništva u Novi Sad i hvala Bogu za to svakako značajne su investicije koje su ovih 10 godina došle u Novi Sad. Nama veliki problem su gužve. Imamo više, oko 40.000 zaposlenih i zato je neophodno da se što pre sagrade mostovi. Ova tri mosta bi trebalo da budu gotova početkom 2026. godine. Budžet 2023. godine nama je projekcija 40 milijardi i 650 miliona dinara - navodi Đurić.

- To je nekih 150-153% nam je veći budžet u gradu Novom Sadu, što nesumnjivo znači koliko znače investicije koje su došle u međuvremenu, koliko je fabrika otvoreno u našem gradu. U poslednje tri godine mi smo otvorili “Continental” fabriku, “BMTS”, “Nidec” i “Barry Callebaut” tako da mi se borimo za svako radno mesto, za svaku firmu i borimo se, što je ono osnovno da niko ne ostane bez posla – napisao je prvi čovek Novog Sada.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • streptomicin

    18. februar 2023 | 03:26

    Srljamo direktno u propast jer će mo vrlo brzo ostati bez seoskog stanovništva i dobiti velike nenaseljene regije postati vrlo zavisni od uvoza hrane koju uskoro skoro da nećemo proizvoditi tako da ove migracije u gradove nedonose ništa dobro!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA