Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo za rad najoštrije osuđujemo teroristički napad na kuću u Ranilugu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca

  • 0
Napad u Kosovskom Pomoravlju Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najoštrije je danas osudilo teroristički napad na porodičnu kuću direktora Centra za socijalni rad Kosovska Kamenica i Ranilug Zorana Ristića.

Ministarstvo je osudilo i napade na kuće direktora predškolske ustanove "Pčelica Maja" u Ranilugu Srđana Ristića, kao i zamenika gradonačelnika Opštine Ranilug Vladice Aritonovića.

Ministarstvo poziva sve nadležne institucije na KiM i celu međunarodnu zajednicu da hitno reaguju, privedu odgovorne za ova necivilizacijska i krvična dela pravdi, te spreče dalju eskalaciju nasilja prema Srbima i zaštite srpske institucije i njihove zaposlene od terora, koji se nad njima sprovodi.

"Kontinuirano zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, i brutalni napadi na predstavnike srpskih institucija postali su dnevna politika koja se sprovodi na teritoriji tzv.Kosova, čiji je jedini cilj proterivanje srpskog naroda sa teritorije sopstvene države", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da su napadi na predstavnike institucija Srba na KiM samo jedan od načina zastašivanja i unošenja panike i nesigurnosti među srpski narod.

Ministarstvo navodi da naprava bačena na kuću Ristića u Ranilugu, nije eksplodirala, te nije došlo do materijalne štete a druge dve su eksplodirale noćas.

Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA