DAČIĆ: Zeleno svetlo nas ne interesuje, nismo saobraćajci

- Interesuje nas pozitivna odluka Saveta EU, ako to ne dobijemo mislim da smo prevareni. Ako bude drugačije, Srbija to neće lako prihvatiti. Ako sada, posle svega, ne zaslužujemo takvu odluku, ne znam kada ćemo je dobiti - rekao je srpski premijer

  • 15

Srbija će biti prevarena ukoliko ne dobije pozitivnu odluku Saveta Evropske unije o datumu početka pregovora o članstvu u EU, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.

- To zeleno svetlo, nismo mi saobraćajci. Interesuje nas pozitivna odluka Saveta EU, ako to ne dobijemo mislim da smo prevareni - rekao je Dačić u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, bilo je dogovoreno da se postigne Briselski sporazum s Kosovom, usvoji plan njegovog sprovođnja i da počne sprovođenje, te da će uslediti pozitivna odluka o dobijanju datuma.

- Ako bude drugačije, Srbija to neće lako prihvatiti. Ako sada, posle svega, ne zaslužujemo takvu odluku, ne znam kada ćemo je dobiti - rekao je Dačić i upozorio da bi negativna odluka mogla da "ozbiljno ugrozi" sprovođenje Briselskog sporazuma.

"SRBIJA NEĆE BANKROTIRATI"

Dačić je rekao da teret ekonomske krize ne treba da ponesu građani i dodao da ni Srbija neće bankrotirati, kao što nije ni Grčka.

- Kada je Srbija preživala stanje rata i bombardovanje i sankcije sigurno je da će preživeti i sada. Kada je preživela najveći deficit na kraju vlade Mirka Cvetković, preživeće i sada. Srbiji je potrebna ekonomska i politička stabilnost -poručio je premijer.

On je dodao da će ova vlada očuvati finansijsku stabilnost smanjenjem troškova i deficita i naglasio da izlazak iz krize ne može da bude samo štednja.

Dačić je podsetio da su lideri vladajuće koalicije razgovarali o trenutnoj ekonomskoj situaciji i da su se usaglasili da teret mera ne treba prebaciti na građane.

- Mi možemo i danas da kažemo da je situacija (na Dunavu) kritična i da se očekuje poplavni talas, ali mi to ne govorimo zato što to nije tačno. Kada Grčka nije bankrotirala neće ni Srbija - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    9. jun 2013 | 19:49

    A EU je bas luda bez nas...i ovako su u dugovima i pred raspadom i trebamo im mi sirotinja!!!!! Island, Norveska nisu u EU neti bi ikada usli jer bi propali ga godinu...sta kao evropa nam poklanja pare , pa sve to moramo vratiti kroz zatvaranje firmi, otpustanje radnika, nebuloznih zakona , ne bi li samo nemacka privreda uspevala, i da dodju ovde na gratis zemlju i otvore moderne logore tj.fabrike u kojima ce nasa muka od coveka raditi za 200 evra jer ce morati da vraca kredit evropskim bankama po najnepovoljnijim kamatama u svetu!!!! A nasi bedni politicari se nadaju donacijama nebi li jos koji dinar da ukradu mamu im njihovu!!!! Sta mi vredi bezvizni rezim kada nemam pare da putujem...Sta mi vredi Metro, Idea, i ostali kada i dalje kupujem kod komsije u prodavnici na veresiju...sta mi vredi povoljan kredit kada radim na crno i nemam uslov da konkurisem...eto!!!!

  • Nis

    9. jun 2013 | 18:15

    Kog nemci nisu prevarili.nasilu su nam nametnuli rat 91,dobar svaba je samo mrtav

  • dalibor

    9. jun 2013 | 18:18

    Sada ce da prezivi Srbija a do pre mesec dana ili se potpise briselski sporazum ili ce Sebija nestati?!?!? More daj ostavku izdajinice svaki dan nesto drugo pricas a Srbija tone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA