GODIŠNJICA POKOLJA U IVANČI: Nemamo kome da kažemo ni dobar dan, ni doviđenja!

Ovaj nezapamćeni masakr ostavio je u neverici čitavu Srbiju, a zavio u crno selo koje je nekada bilo poznato po spokoju, a već godinu dana odiše samo tugom

  • 2
SAHRANA Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Pre tačno godinu dana Ljubiša Bogdanović iz Velike Ivanče pobio je u jednom danu 13 ljudi, svojih komšija i rođaka.

Ovaj nezapamćeni masakr, ostavio je u neverici čitavu Srbiju, a zavio u crno selo koje je nekada bilo poznato po spokoju, a već godinu dana odiše samo tugom.

Bogdanović je prvo ubio sina Branka, majku Dobrilu, a potom pucao u suprugu Javorku. Ona je ipak ranjena uspela da pozove policiju.

Tu se Ljubiša nije zaustavio, već je pucao u svoje najbliže rođake koji su živeli u okolnim kućama. Hicima u glavu, Ljubiša je ušao u četiri kuće i pobio na spavanju još desetoro.

Prvo je likvidirao porodicu Stekić - svekrvu Danicu (78) i snaju Draganu (50), a potom je u kući Despotovića ubio Mikaila (61) i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina.

Zatim je otišao u kuću Mijailovića i ubio bračni par Velju (68) i Olgu (69), a potom je u kući Ješića ubio majku i sina - Ljubinu (69) i Miloša (48).

Radoslav Stekić, sin ubijene Danice, rekao je za "Naše novine" da u Velikoj Ivanči više nema kome da se javi na ulici.

- Eto, nemam kome da kažem ni dobar dan, ni doviđenja. Sve nam je Ljubiša pobio. Javorku ne želim da vidim očima, zna sa kim je živela tolike godine. Što ga nije sprečila? Što nas nije upozorila? Dolazila je ona, ali nisam hteo da je primim u kuću. Evo prođe godine, nadam se da će ih sada svi ostaviti da počivaju u miru - rekao je Radoslav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bzvz

    9. april 2014 | 21:38

    Strasno je to sto se desilo, samo ne znam zasto je Javorka kriva? Da je znala sta ce monstrum da uradi ne bi cutala bar zbog svoga sina, ovako pored tolike tuge jos i da je svi osudjuju.

  • ja

    9. april 2014 | 19:59

    Neshvatam samo,zasto je jadna zena kriva. Pa hteo je i nju da ubije i sina joj je ubio. Kako je ona to mogla znati sta je u njegovoj bolesnoj glavi. Meni je i nje zaista zao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA