Srbija je bezbedna zemlja, preduzimamo ozbiljne korake: Stefanović najavio nastavak modernizacije policije

Ministar kaže da je pojačana kontrola saobraćaja, kao i sumnjivih lica koja borave na teritoriji Srbije, te da policije više ima na mestima gde se okupljaju građani poput trgova, tržnih centara...

  • 89

Srbija je bezbedna zemlja, a tome je doprinela ozbiljna i odgovorna politika Vlade Srbije, poručio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Policija dobija nova vozila jer su sadašnja stara više od 10 godina

STEFANOVIĆ OBRADOVAO POLICAJCE: Zaostale isplate stižu do kraja godine, moguće povećanje dnevnica

- Kada su se pojavile prve naznake u regionu, mi smo počeli da preduzimamo ozbiljne korake da podignemo nivo bezbednosti naše zemlje. Nismo čekali da se nešto dogodi-  rekao je Stefanović za TV Pink i dodao da MUP u saradnji sa partnerskim službama prikuplja sve potrebne podatke.

Stefanović kaže da je pojačana kontrola saobraćaja, kao i sumnjivih lica koja borave na teritoriji Srbije, te da policije više ima na mestima gde se okupljaju građani poput trgova, tržnih centara...

- Obavili smo razgovore sa ljudima koji organizuju manifestacije, koji se bave bezbednošću tih centara, da im skrenemo pažnju šta bi moglo da podigne alarm i na šta bi trebalo da obrate pažnju - istakao je ministar.

Važno je, kaže Stefanović, što se radi na tome da se preduprede svi oni koji misle da mogu da ugroze bezbednost građana Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Naše snage su spremne na reagovanje i delovanje. Nadamo se da ćemo u saradnji sasvim partnerskim službama uspeti da odvratimo sve potencijalne napadače, da niko ne razmišlja o tome da građane na bilo koji način ugrozi - rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će i u 2017. godini biti nastavljena modernizacija policije, najavljujući nabavku novih vozila i opreme za pripadnike MUP-a.

Stefanović je, gostujući na TV Pink, kazao da je ove godine zahvaljujući uštedama koje je MUP ostvario, ali i odluci premijera Aleksandra Vučića, modernizovano 40 oklopnih vozila koja koriste pripadnici žandarmerije za obavljanje najtežih zadataka.

On je dodao da je ove godine nabavljeno 120 vozila za policijske stanice, dodajući da je to samo početak modernizacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sledeće godine planiramo da uđemo u faznu nabavku jednog većeg broja vozila. Razumem u kakvoj su situaciji oni koji se prevoze tim vozilima, policajce koji rade u težim uslovima, ali je danas država našla način da oni više ne čekaju uniforme nekoliko godina, dobijaju ih redovno - rekao je Stefanović.

Pored nabavke novih vozila, Stefanović je za sledeću godinu najavio kupovinu uniformi za kompletan sastav interventnih jedinica policije, granične policije i jedan deo za žandarmeriju.

Nabavlja se sve što je potrebno kako bi njihov rad bio efikasniji, dodao je ministar.

Stefanović smatra da je politika države prema snagama bezbednosti dobra i podseća da je pripadnicima vojske i policije plata povećana za pet odsto.

Sve se to radi na realnim osnovama, istakao je on.

- Ovo je već druga godina da plata može da se poveća i da možemo da investiramo u modernizaciju policije i vojske - rekao je ministar.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo što raste poverenje građana u policiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. decembar 2016 | 01:07

    Da se podsetimo. Samo ove godine uveden je u sastav i više nego solikidan broj modernizovanih vozila BOV M-10-11-15 sa odličnom optoelektronikom i domaćom modularnom kupolom sa mitraljezima 7,62 mm do 12,7 mm plus vozilo MRAP Lazar - 2 (proizvod BSS Velika Plana).Lazar dolazi u još većem broju. Kada se uračunna i donacija Hamera sa novim oružijem i onim koji je u poodmaklom razvoju, de fakto Srbija ozbiljno ulaže u bezbednost. Mir nema cenu.

  • Ilija

    25. decembar 2016 | 22:50

    Bezbednost drzave je podignuta na najvisi nivo

  • Dex

    25. decembar 2016 | 21:53

    Sigurno je da je modernizacija policije potrebna i sve pohvale za ovakvu odluku ministra Stefanovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA