≫ 

Pojavila se peticija da se auto-put od Beograda do makedonske granice nazove po Mirku Alviroviću

Predlagači peticije objašnjavaju da je Alvirović ukazivao na greške u saobraćaju i predstavljao turističke potencijale Srbije

  • 35

Peticija da auto-put od Beograda do makedonske granice ponese ime nedavno preminulog voditelja Mirka Alvirovića pojavila se na sajtu "Peticije24.com" i za kratko vreme prikupila veliki broj potpisa.

Mirko Alvirović preminuo u 72. godini (FOTO) (VIDEO)

U objašnjenju stoji da je Mirko Alvirović najveći aktivista za bezbednost i razvoj saobraćaja u Srbiji koji se kroz svoj višedecenijski rad borio da se uslovi i bezbednost saobraćaja u Srbiji poboljšaju.

Mirko Alvirović, Pritnskrin: RTS

- U emisijama koje je stvarao, ukazivao je na greške koje su smanjivale bezbednost ljudi u saobraćaju, afirmisao je bezbedano ponašanje njegovih učesnika, promovisao poštovanje saobraćajnih propisa, pomagao turistima kako da najbrže, najbezbednije i najpovoljnije provedu svoj odmor - piše predlagač Miloš Brkić.

Objašnjava da se on trudio da predstavi Srbiju i njene turističke potencijale kako domaćim tako i stranim turistima. Pratio je najnovije trendove u auto industriji i na taj način edukovao gledaoce novim tehnologijama.

- Njegov rad i angažovanje na polju bezbednosti u saobraćaju spasilo je, siguran sam, ogroman broj života. Znao je svaku rupu na putevima Srbije i Balkana, kao i sve cene po motelima i odmaralištima. Kad krenu SAT-ove patrole, znali smo da se vreme odmora bliži i prosto je nezamislivo bilo da se krene na put bez gledanja patrole. Zbog svega toga, najmanje što Srbija moze da mu vrati i da se oduži je ime puta kojim je najčešće kretao na svoje patrole. Hvala ti Mirko za sve - stoji u tekstu peticije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan i Dimi

    4. april 2018 | 22:33

    Saucesce porodici, gdin.Mirko je bio I ostao velika legenda , covek koji je moze se slobodno reci najvise brinuo za bezbednost na nasim putevima i ukazivao na mnoge greske I nedostatke u saobracaju I pratio najvece svetske trendove u automobili my. Hvala mu za sve. Nek mu je vecna slava.

  • LjS

    4. april 2018 | 22:18

    Ne znam da li je to moguce i realno da se uradi. Vise bih voleo da se po njemu nazove sajam automobila ili da se odrzava svake godine turnir u njegovu cast. Nesto da nas podseca ko je bio i zasta se zalagao. Bas ce mi nedostajati taj smireni glas i dostojanstven nastup.

  • Nidza

    4. april 2018 | 22:33

    Moze bre covek je bio legenda.Zaista je zasluzio nesto tako, ili slicno.Ceo zivot je bio na 'drumu',sto bi se reklo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA