Kada prođe zima, Kopaonik pliva u smeću i nestane bajka koju znamo (FOTO)

Nesavesni turisti bi svakako trebalo da povedu računa, jer je ipak reč o nacionalnom parku, čija se priroda svakodnevno narušava

  • 27
Kopaonik, Pančićev vrh Foto: Marko Jovanović

Prva asocijacija na Kopaonik je zimska idila i prirodne lepote ove planine, ali slika u stvarnosti je potpuno drugačija. Nakon zimske sezone, kada se otopi sneg, Kopaonik više liči na divlju deponiju nego na nacionalni park.

Žvakama je potrebno 5 godina da se raspadnu u prirodi, a jedna stvar koju neki bacaju svakog dana, razlaže se čitav milenijum (TABELA)

A post shared by InfoKOP (@infokop) on

Javno preduzeće "Nacionalni park Kopaonik" zaduženo je za očuvanje prirode i sprečavanje aktivnosti koje bi je mogli narušiti, ali ovi ljudi ne mogu uticati na svest turista da ne bacaju smeće i otpad na sve strane.

 
A post shared by InfoKOP (@infokop) on

Nesavesni turisti bi svakako trebalo da povedu računa, jer je ipak reč o nacionalnom parku, čija se priroda svakodnevno narušava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lule

    12. april 2018 | 20:44

    Ja koliko znam na taj kopaonik odlazi samo visoki krem naseg drustva. To mi lici na onu filozofsku pricu svako za sobom ostavlja ono sto nosi u sebi. Kulturan neki svet taj nas elitni krem.

  • Republika Srpska

    12. april 2018 | 19:06

    Lupati paprene kazne sa zvakog ko baca smece po prirodi.

  • Plavić

    12. april 2018 | 20:29

    Nemojte tako ... pa na Kop odlazi cvet cveta naše nacionalne sadašnjosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA