Gde je Biljana iz Kraljeva koja je nestala pre dve godine, a prošlog leta je viđena u Grčkoj? (FOTO)

- U policiji su nam rekli da ništa ne preduzimamo sami. Da istragu i proveru mora da izvrši policija. Interpol je obavešten i očekujemo uskoro saznanja. Zato nismo mi seli u kola i otišli u Grčku - kaže otac Goran

  • 6
Biljana Đorić Foto: Privatna arhiva

Studentkinje Biljane Đorić (21) iz Kraljeva nema već dve godine. Od tada se vodi kao nestala i navodno je viđena prošlog leta u letovalištu u blizini Soluna.

Jelena (14) iz Pančeva pronađena drogirana u selu kod Obrenovca (FOTO)

Njen otac Goran tvrdi da mu se javio čovek iz Novog Sada, koji je letos razgovarao sa njom i koji je slučaj prijavio policiji, ali roditelji ipak nisu otišli da je potraže da ne bi ugrozili istragu.

- U policiji su nam rekli da ništa ne preduzimamo sami. Da istragu i proveru mora da izvrši policija. Interpol je obavešten i očekujemo uskoro saznanja. Zato nismo mi seli u kola i otišli u Grčku - kaže Goran.

Biljanu je Novosađanin koji je s njom tada razgovarao video u grčkom letovalištu, gde je radila u jednoj prodavnici. Biljana mu je tada rekla da živi u selu pored Soluna, a on je slučaj prijavio policiji.

- Naši prijatelji koji žive u Grčkoj otišli su skoro u to letovalište. Ali taj lokal nije radio kao ni još mnogo drugih, jer sezona tek treba da počne - dodaje otac Goran za "Blic".

Biljana je navodno viđena u prodavnici u Grčkoj Foto: Privatna arhiva

Biljana Đorić je nestala u decembru 2015. godine u Kraljevu. Neposredno pre nestanka je mobilni i dokumenta u večernjim satima ostavila na kiosku uz poruku da će neko doći po njih. Njena majka Vesna ispričala je ranije da su policija i psiholozi pregledali snimak sa sigurnosne kamere na kojem se vidi kako Biljana ostavlja dokumenta na kiosku u Kraljevu i da je konzilijum došao do mišljenja, na osnovu njenih pokreta, da ona želi da se sakrije, a ne ubije.

Roditelji su naveli i da se Biljana te večeri kada je nestala, videla sa drugaricama bivšeg momka. Zato je policija nakon nestanka prvo pričala sa tim mladićem, ali da ne sumnjaju da je on povezan sa nestankom, jer je prošao poligrafsko ispitivanje u policiji.

Roditelji kažu da nisu imali problem s njom, ali da je volela da ide u manastire.

- Kada smo jednom prilikom otišli da je posetimo u Kosovskoj Mitrovici, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu, nismo je zatekli. Posle par sati se vratila sa drugaricom i rekla nam je da je bila u crkvi. Zato smo i počeli da je tražimo po manastirima. Pisali smo Patrijaršiji, Žičkoj i Šumadijskoj eparhiji, ali nikakav odgovor nismo dobili - govorio je Biljanin otac.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stasa

    23. april 2018 | 11:16

    ne mogu da shvatim ljude koji cekaju reakciju policije?! da mi se to desi pravac grcka, prevrnes zemlju i nebo da je nadjes, a ne sedis kuci i cekas da ti jave je li ziva.uzas

  • lea

    23. april 2018 | 11:23

    Ostavila dokumenta, i cini mi se i pasos kako su pre naveli, i otisla u Grcku? Bas nema nikakvog smisla. Volela je manastire sto ukazuje da je moguce da se zamonasila jer tamo joj ne treba pasos. Crkva nece da oda one koji se zamonase, i to su vec rekli. Ukoliko se nije ubila onda je ovo moguce a ne Grcka. Ako je u manastiru tesko da je nadju. Samo ona ako se osvesti i javi. Pogresno shvatanje hriscanstva. Sta sa zapovescu - postuj oca i majku. Nije jedina. Pa onda govore o kultovima. Zar je ovo bolje? A tvrdim da je u nekom manastru u Srbiji.

  • Wohoo

    23. april 2018 | 11:18

    Ne bih cekala ni 2 dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA