≫ 

Marko (16) se probudio iz kome nakon nesreće u Nišu i prvo pitao za Aleksu: Otac nije imao srca da mu kaže da mu je drug već sahranjen

Sačekaćemo da se oporavi pa ćemo mu reći da je ostao bez druga, kažu roditelji

  • 9

Šesnaestogodišnji Marko Lazarević iz Novog Sela koji je 21. decembra teško povređen na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kada je voz udario u autobus kojim je putovao, došao je svesti u niškoj bolnici.

Prvo što je pitao svog oca Radoslava, kojeg su na kratko pustili kod sina, je kako je njegov drug Aleksa Dimitrijević, koji je u trenutku nesreće sedeo sa njim. Otac nije imao srca da mu kaže da Aleksu sahranjuju, već mu je rekao da je i on u bolnici. Dečakova majka Jasmina kaže da je Marko, jedan od troje najteže povređenih u nezgodi, sada u boljem stanju.

- Marko je sada dobro, ima povredu sedmog kičmenog pršljena, ne znam da li će ići na operaciju. Juče se probudio iz kome i odmah je pitao za Aleksu, sačekaćemo da se oporavi pa ćemo mu reći da je ostao bez druga - priča Jasmina.

Marko Lazarević, Foto: Facebook

Potresena žena kaže da joj je crne vesti doneo Markov drug koji je takođe bio u autobusu.

- Marko uvek ide tim autobusom, pohađa srednju školu "Nikola Tesla" u Nišu. Posle dva sata na vrata nam je zazvonio njegov drug. Bio je veoma uznemiren ali nije pretrpeo nikakve povrede pa je trčao do roditelja i obaveštavao ih o nesreći. Kazao mi je da je Marko povređen, to mi je bio najstrašniji trenutak u životu - dodaje zabrinuta majka.

U nešto boljem stanju je i Markova vršnjakinja L.I. iz Čokota koja je zadobila teške povrede glave. Rodbina L.I. nije želela da iznosi detalje o njenom zdravstvenom stanju. Njeni ukućani kratko su saopštili da je skener pokazao da više nema krvarenja u mozgu, te da nisu u stanju da više govore dok se ona potpuno ne oporavi. Stabilizovalo se i stanje tridesetjednogodišnjeg vozača autobusa „Nišekspresa“, ali ne u dovoljnoj meri da bi bio saslušan, zbog čega Osnovno javno tužilaštvo još nije započelo istragu.

Markova majka sa drugim sinom, Foto: Telegraf

Ono što je do sada utvrđeno je da vozač nije telefonirao, kao što se spekulisalo, ali preživeli putnici tvrde da je pogledao samo na jednu stranu pruge, i da zato nije video voz. Osnovni javni tužilac Saša Đokić saopštio je da istraga ne može da počne dok se vozač ne sasluša.

- Vozač je bio u komi, više nije ali ima jako krvarenje u stomaku zbog čega nije u stanju da se izjasni o nesreći. Kad nam bude doveden, biće nam dostavljena i krivična prijava kao i svi dokazi koje je policija pribavila. Pratimo njegov oporavak radi dovođenja, ali u ovom trenutku neizvesno je kada će to biti - kazao je Đokić.

U stravičnoj nezgodi je stradalo pet osoba dok je još 22 u Kliničkom centru.

VIDEO: Da li je ovo 21. vek, Železnice Srbije?

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nima

    24. decembar 2018 | 16:31

    Hvala dragom Bogu da im je bolje.

  • 👤

    24. decembar 2018 | 18:00

    Господе, дај брзо оздрављење онима који леже у болничким постељама, онима које си узео Себи подари вечно Царство Твоје, а родитељима и родбини њиховој дај утеху и снагу да преброде тешке тренутке и ненадокнадив губитак.

  • Miki

    24. decembar 2018 | 17:45

    Molimo se za sve njih,i za one,śto su odputovali gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA