Najhumanija igraonica u Srbiji: Organizuju deci rođendane besplatno, ako roditelji nemaju novca da plate zakup (FOTO)

Vlasnica igraonice je donedavno i sama bila u teškoj materijalnoj situaciji, i kaže da najbolje razume roditelje koji bi da usreće svoje dete, a nisu u mogućnosti

  • 4

Vlasnik nedavno otvorene igraonice u Prokuplju, Dragana Krstić, objavila je na svom Fejsbuk nalogu da organizuje besplatna rođendanska slavlja za decu čiji su roditelji u teškoj materijalnoj situaciji. Za sada je nekoliko prijavljenih.

Kako kaže, na ovaj korak se odlučila jer smatra da sva deca zaslužuju da se jednom u godini obraduju rođendanskim slavljem, a da je situacija trenutno takva da mnogi nemaju novca da odvoje za to.

- I ja sam majka i znam koliko je teško platama postići sve. A ništa nije lepše od srećnog deteta. Igraonicu sam otvorila pre dva meseca i pravo da vam kažem odlično radimo. Zato sam odlučila da svoj deci omogućim da na isti način obeleže rođendan. Naravno, između mene i roditelja ostaje ta sitnica i niko neće znati da li su platili, ili ne - dodaje Dragana.

Foto: Telegraf

Ona kaže da će tako biti sve dok ova igraonica postoji.

Naša sagovornica priznaje da je donedavno i njena porodica bila u teškoj materijalnoj situaciji. Majka joj se razbolela od kancera, suprug je ostao bez posla, pa je ona otišla u Nemačku na privremeni rad.

- Idem povremeno, po par meseci, jer stvarno nije bilo drugog načina da finansijski sve izdržimo. Sada je hvala bogu mnogo bolje. Imamo dovoljno za pristojan život i zato sam se i odlučila na ovaj korak - dodaje ona.

U Prokuplju je za iznajmljivanje igraonice za dva sata rođendanskog slavlja potrebno dati od 3.000 do 4. 000 dinara, bez grickalica, sokova, torte. To je za mnoge roditelje dosta novca,i zato mnoga deca ostaju bez ovakve proslave.

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA