Američki voditelj proputovao ceo svet, ali je baš na srpskom svima čestitao novu godinu - uz rakiju i zdravicu "živeli" (VIDEO)

Do sad je u Srbiji bio tri puta

  • 5

Džonatan Leg je Amerikanac koji je, malo je reći, oduševljen Srbijom. Poputovao je čitav svet, ali se najradije vraća u našu zemlju, snima klipove i emisije u kojima Amerikanci mogu da upoznaju Srbe onako kako do sada nisu imali prilike.

Leg govori mandarinski, japanski, portugalski, španski i engleski. Ali, bez po muke izgovara i reč "živeli". U je Srbiji bio u potrazi za grobom Atile, a onda je uspeo da pronađe grob svog dalekog rođaka. No, ono čime je oduševljen, ako izuzmemo prijateljski nastrojene ljude, jesu srpsko vino i rakija.

Foto: Marko Todorović

Kako je pokazao u najnovijem klipu koji je posvetio Srbiji, prijatelji vas u našoj zemlji neće dočekati bez rakije. Čak i ako odete u manastir, dobićete rakiju. A tek vina... Leg kaže da Francuzi i te kako mogu da strepe od srpske konkurencije, samo kada bi se probila na tržište.

- Ovde sam probao neka od najboljih vina u životu. Zanimljivo je da je u srednjem veku Francuska čak uvozila vino iz Srbije, tako da i oni znaju da je vaše vino odlično, samo nikome ne smeju pričati o tome, da ne bi izgubili tržište - pričao je Leg za "Telegraf".

Foto: Marko Todorović

Oduševilo ga je i to što čak ni u manastirima nije bio dočekan bez čašice jedne ljute.

Printskrin: Youtube/sashidemedia

- Znate, u istočnoj Srbiji smo našli i manastire u kojima proizvode rakiju i vino, što me je prilično iznenadilo. U Americi se ne spajaju religija i proizvodi od alkohola. Ali zašto da ne, Isus je pretvorio vodu u vino, zar ne? Najbolju rakiju u životu popili smo u vašem manastiru - ispričao je Leg.

Foto: Marko Todorović

Leg, je, inače, proputovao čitav svet tražeći najbolje priče za svoju TV emisiju. Jeo je bube, pao je sa zidina jednog japanskog dvorca, batrgao se u blatu gde su ga bacali indijski rvači, nije se libio da izađe na crtu MMA borcima....

A možda najuzbudljivije iskustvo doživeo je baš od jedne Srpkinje: Jelene, mis Univerzuma u fitnesu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoro

    5. januar 2019 | 20:53

    Ja neznam bre ljudi kada cemo se mi Srbi opametiti.Svakoga koji dolazi kod nas docekujemo kako dolici a svoga Srbina guramo u blato.Prvo Srbi pa sve ostalo.🇷🇸❤️👍

  • Redzoni

    5. januar 2019 | 21:45

    Verovatno ga neka naša srpkinja naučila da nazdravi na srpskom! :)

  • Iron Maiden

    5. januar 2019 | 23:32

    Koliko su nas nadletali i bombardovali red bi bio da su naucili srpski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA