Meštani sela Jasenovik sutra moraju ponovo da napuste svoje domove: Uklanja se druga cisterna sa amonijakom (FOTO)

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu najavio je, takođe, da će svi meštani Jasenovika biti pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije

  • 4

Štab za vanredne situacije Grada Niša saopštio je večeras da će sutra pre podne biti ponovo sprovedena obavezna evakuacija meštana sela Jasenovik, zbog uklanjanja cisterne s amonijakom, koja je iskliznula iz šina.

- Naređuje se potpuna evakuacija sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom. Evakuacija će se izvršiti od 10:00 do 11:00 sati, a zbrinjavanje evakuisanih građana će se vršiti do 17:00 časova - piše u saopštenju sa vanredne sednice Štaba.

Jedna od dve cisterne sa amonijakom, koje su 19. februara uveče iskliznule iz šina na pruzi Niš-Svrljig, nedaleko od Jasenovika, uklonjena je u petak i više nije na koloseku, a druga bi trebalo da bude uklonjena u nedelju.

Meštani sela Jasenovik, koji su bili evakuisani zbog uklanjanja cisterni, u petak su počeli da se vraćaju kućama.

Meštani Jasenovika ponovo će biti evakuisani Foto: Tanjug/ Dimitrije Nikolić

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu najavio je, takođe, da će svi meštani Jasenovika biti pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije.

Svi stanovnici sela Jasenovik su u obavezi da postupaju u skladu sa ovom Naredbom - ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, sa ugroženog područja stanovništvo će iz centra sela biti prevezeno kombijima i automobilima do glavnog puta ka Jasenoviku, odakle će biti evakuisano autobusima "Niš-ekspresa".

Jedna od dve cisterne sa amonijakom, koje su 19. februara uveče iskliznule iz šina na pruzi Niš-Svrljig, nedaleko od Jasenovika, uklonjena je u petak i više nije na koloseku, a druga bi trebalo da bude uklonjena u nedelju Foto: Uprava za vanredne situacije

Zbrinjavanje evakuisanog stanovništva izvršiće se u objektima na teritoriji Grada Niša i to i u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološkiom centru Niš.

VIDEO: Hitna evakuacija celog sela kod Niša: Prevrnule se cisterne sa amonijakom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske 26 01 2019

    26. januar 2019 | 19:39

    Kako brinu o narodu i kako ga spašavaju i posle spasa još mesec dana najmanje pričaće o tom spasavanju

  • Licemerka

    26. januar 2019 | 20:31

    A šta ako noćas počne da curi amonijak?

  • Bole

    26. januar 2019 | 20:14

    Odakle im amonijak kad su Azotaru zatvorili!? Samo nikako da objave da je 1000 ljudi ostalo bez posla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA