≫ 

Direktor Železnica podneo ostavku: Ovo je njegovo objašnjenje

Stojčić izabaran za generalnog direktora kompanije 2015. godine

  • 10

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Prva TV, iako je i dalje zvanično na godišnjem odmoru.

Stojčić izabaran za generalnog direktora kompanije 2015. godine i bio je to prvi put da je čelni čovek srpskih železnica izabran na javnom konkursu.

Generalni direktor Železnica kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa.

Stojičić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku Skupštine "Železnice Srbije a.d." u kome ih obaveštava da podnosi ostavku.

On navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.

Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat "bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturisanja železnickog sektora, bar iz pozicije brojnim činiocima suženog delovanja moje službe".

Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta Železnice Srbije a.d. da Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnice Srbije, blokadu žiro racuna u iznosu od 767.700.313, 92 dinara.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se preduzeće "Železnice Srbije a.d" ne bavi upravljanjem železničkim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom. Takođe, kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća.

Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz, Srbijakargo i Železnice Srbije a.d. Stojičić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine.

(Telegraf.rs/TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    22. februar 2019 | 19:00

    Vladimira Teofilovica za Generalnog direktora! On je jedini covek koji se u istoriji zeleznice obracunao sa korupcijim, kriminalom, malverzacijama, i kradjama. Ako medju komentatorima nema loipova, podrzace ovog sposobnog direktora

  • Istins

    20. februar 2019 | 10:40

    Iz licnog iskustva, vrlo neodgovoran.

  • Rados

    20. februar 2019 | 09:26

    Najlepsa danasnja vest to je trebao odavno da uradi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA