≫ 

Inkubator se pokvario i Lazar, sin preminulog heroja sa Košara, ostao je bez kiseonika: Nepokretan je, trpi strašne bolove i ima samo jednu želju

Lazaru su potrebne česte terapije kako bi bio kao i svi njegovi drugari

  • 18

Lazar Milutinović ima 28 godina i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Sin je heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića - Jagodinca. Vladan je iznenada umro 2015. godine usled posledica moždane aneurizme. Iza njega ostao je sin Lazar, delimično nepokretan, u invalidskim kolicima.

Rođen je kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti.

Od tada pa nadalje, celog života, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima.

Lazaru je potrebna naša pomoć; Foto: Privatna arhiva/63padobranska.com

Ipak, zahvaljujući svojim roditeljima i uprkos svakodnevnim teškim problemima, Lazar se borio i izborio – sin heroja i sam je izrastao u heroja!

Završio je srednju ekonomsku školu, omiljen u razredu, izuzetno je inteligentan, komunikativan i prijatan. Redovno vežba i veoma je uporan, napravio je ogroman napredak u borbi protiv teške bolesti, ali to nije dovoljno. Lazaru su potrebne česte terapije kako bi bio kao i svi njegovi drugari. Sada, po prvi put, ima lekarski predlog za niz ortopedsko-hirurških operacija koje bi mu omogućile samostalni hod i normalan život. Da konačno stane na sopstvene, zdrave noge.

Vladimir Milutinović preminuo je 2015. godine; Foto: Privatna arhiva/63padobranska.com

Profesor doktor Dimitri Popkov, vrhunski specijalista ortopedske hirurgije iz Rusije, pregledao je Lazara u januaru ove godine i predložio mu da ga operiše ovde kod nas u Beogradu. Operacijama bi se izvršilo produženje butnih mišića, stabilizovale obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Nažalost, osiguranje Republike Srbije ne pokriva troškove operacije i boravka u bolnici ATLAS u Beogradu, pa je potrebno da se sakupi suma od 12.000 eura za Lazarevu operaciju i izlečenje.

Pomozimo Lazaru uplatom na dinarski ili devizne račune.

Vladimir sa svojim ratnim drugovima; Foto: Privatna arhiva/63padobranska.com

DINARSKI RAČUN (Za uplate iz Srbije):

200-117336018-21

DEVIZNI RAČUN (Za uplate iz Srbije):

200-117336140-43

UPUTSTVO ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA (EUR,CHF,CAD):

Beneficiary customer:

RS35200000011733614043

Lazar Milutinovic

Narodnog fronta 34

Jagodina, Serbia

Beneficiary bank:

SBPORSBGXXX

Postal Savings Bank

Kraljice Marije 3

Belgrade, Serbia

Intermediary bank:

DEUTDEFF

Deutsche Bank AG

Frankfurt Am Main, DE

VIDEO: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs/63padobranska.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zgranut

    11. april 2019 | 11:43

    Hajde vi koji saljete poruke u raznim ,parovima i zadrugama’, pokazite da ste normalni i da imate mozga pa se sada pokazite, ovakve momke treba pomoci!

  • Gugo

    11. april 2019 | 11:34

    Sramota za Srbiju !

  • Djoka

    11. april 2019 | 11:43

    Velika sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA