Trudnu Avganistanku i njeno troje dece Mađari vratili u Srbiju: Pre toga izbacili šestočlanu porodicu, svima redom odbijaju azil

Deportacija treće porodice za sada je odložena zbog presude Evrpskog suda

  • 6
Migranti iz centralne Amerike Foto: Tanjug/AP

Mađarska je noćas deportovala u Srbiju i drugu porodicu iz Avganistana, uključujući troje dece i njihovu trudnu majku, čiji su zahtevi za azil odbijeni, saopštio je Mađarski helsinški komitet.

Ta organizacija za zaštitu ljudskih prava saopštila je danas da je deportacija treće avganistanske porodice za sada odložena pošto je Evropski sud za ljudska prava doneo privremenu presudu u njihovu korist.

Prva, šestočlana porodica izbačena je iz Mađarske u utorak tokom noći, kroz kapiju ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Obe deportovane porodice smeštene su u centar za tražioce azila u Subotici.

Mađarska je prošle godine znatno pooštrila procedure za davanje azila, a pošto je odbila zahteve dve porodice, ponudila im je da budu proterane u Srbiju ili da budu vraćene u Avganistan.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. maj 2019 | 20:15

    Madjarskom predsedniku Orbanu netreba referendum u Madjarskoj da bi stitio interese Madjarske. Za razliku od Orbana Aleksandar Vucic sa uvlakackom politikom prema EU napravio je BEZ DOZVOLE SRBIJE islamisticki sabirni centar svim migrantima iz arapskih,africkih zemalja. Srbija ima previse unutrasnjih problema sa albanskim teroristima koji su iz Albanije naselili juznu Srbiju Kosovo i Metohiju i sad nemoze da ih se resi politicki sto pretpostavljam ce biti nuzno Rusko-Srpskom vojnom armadom kad tad.... Islamski migranti u proseku njihove kulture imaju natalitet bar 6-7 puta veci od Srbije i za 30 godina ce praplaviti Srbiju...Cim se osete snaznim zahtevace na svakom raskrscu da im se grade dzamije jer ce se pozivati na ljudska prava a ovi koji vode Srbiju samo ce aminovati. Jos kad se doda da posle izvesni broj godina zivljenja u Srbiji sticu ”EU” pravo na spajanje porodica to u principu znaci da ces vise stotina hiljada njihove rodbine iz arapskih i africkih zemalja DOSELITI U SRBIJU a to znaci TOTALNI POTOP I NESTANAK SRBIJE MOZETE ZAMISLITI DA OD 2012-2019 OD KAKO JE VUICIC NA VLAST SE ISELILA SKORO POLOVINA MLADE SRPSKE POPULACIJE U INOSTRANSTVO A DOLAZE VAM MIGRANTI DA OSTANU SA NATALITETON 6-7 PUTA VECOM NEGO NATALITET SRBIJE. ORBAN ZNA DA JE NJIHOV NATALITET VISESTRUKI NEGO MADJARSKI I NARAVNO NECE DA PRAVI DZAMAHIRIJU OD MADJARSKE...POGLEDAJTE SLIKU EVROPE DANAS MILIONI ISLAMISTA JE VEC U AUSTRIJI,NEMACKOJ,DANSKOJ,SVEDSKOJ,FRANCUSKOJ,ENGLESKOJ I JEDNOG DANA KADA BUDU VECINA UVODE SERIJAT I EVROPA BIVA DRUGA SIRIJA SA ISIS DA LI SRBIJA TO ZELI ? Zbog toga je nuzan REFERENDUM U SRBIJI dase izglasa DA ili NE da se vrate svi mogranti naseljeni u Srbiji od 2012-2019 I DA SE ALEKSANDRU VUCICU DA JASNO REFERENDUMOM DA SRBIJA TRAZI OD VUCICA SVO VRACANJE MIGRANATA KOJE JE PRIMIO U SRBIJU OD 2012-2019 UVLACECI SE EU U BRISELU !

  • Krlja

    8. maj 2019 | 17:23

    A sto smo ih mi primili...pa ne znamo ni sa ovima ovde sta cemo. Oni imaju obroka 3 dnevno. Uporedite njihove obroke u prihvatnim centrima i obroke u bolnicama i porodilistima...treba da bude nekog stvarno sramota

  • Ljubo

    8. maj 2019 | 17:10

    Pametan covek pazi svoju kucu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA