≫ 

Veliko hapšenje u Požegi: Iza rešetaka predsednik opštine i najviši funkcioneri (VIDEO)

Uhapšen je i suprug predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović. Sumnja se na korupciju

  • 43

Predsednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros, nezvanično saznaje "Blic".

Milan Bozic, Pozega Milan Božić, Printskrin: Youtube/ZooM Vesti Uzice

Prema saznjima, osim Božića, uhapšeni su i predsednica Skupštine te opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović.

Zorica Mitrovic, Pozega Zorica Mitrović, Printskrin: Youtube/tvpozega

Uhapšen je i načelnik opštinske urpave Velimir Maksić.

Velimir Maksic, Pozega Velimir Maksić, Printskrin: Youtube/Dveri Požega

Takođe je uhapšen V. G. (49), odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi s javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

- Danas u ranim jutarnjim časovima pripadnici MUP-a Srbije, Odseka za borbu protiv korupcije iz Užica, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija vlasništvo Milana Božića, predsednika opštine Požega, Zorice Mitorvić, predsednice Skupštine opštine Požega, i Velimira Maksića, načelnika Opštinske uprave Požega, nakon čega su isti privedeni i po saslušanju u svojstvu osumnjičenih, prema imenovanima će biti primenjena mera zadržavanja do 48 sati. Isti su osumnjičeni da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela - saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "Inicijativa za Požegu" navode se upravo njihove zloupotrebe i malverzacije.

Oni su optuživali Milana Božića, člana Srpske napredne stranke, da je opština otkupila plac i kuću muža Zorice Mitrović, koja nije bila legalizovana.

Sam Božić je svojevremeno obelodanio na sastanku opštinskog odbora SNS da je protiv njega i njegovih saradnika iz lokalne vlasti podneto 178 krivičnih prijava.

Milan Bozic, Zorica Mitrovic, Pozega Milan Božić i Zorica Mitrović, Printskrin: Youtube/tvpozega

- Krajem 2017. i početkom 2018, što ja kao predsednik opštine, što predsednica Skupštine, načelnik Opštinske uprave i pojedini rukovodioci odeljenja, imali smo ukupno 178 krivičnih prijava. To su sve naručene prijave - kazao je Božić.

Još jedan od Božićevih skandala desio se u martu 2017. godine kada je neimenovanu odbornicu nazvao "aligatorom koji mu je otkinuo dva prsta".

ZA ŠTA SE SUMNJIČE FUNKCIONERI

Kako se sumnja, Milan Božić, Zorica Mitrović i Velimir Maksić su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski" pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Osumnjičena Zorica Mitrović je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni V. G. je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao s drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno - tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, kaže se u saopštenju kraljevačke policije.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Zorice Mitrović pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu, za koje nema dozvolu. 

Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

VIDEO: Hapšenje u Beogradu zbog iznude

(Telegraf.rs/Blic/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zak

    11. maj 2019 | 11:43

    Ko zna koliko opstina u Srbiji muci muku sa opstinarima , bravo za drzavu i ne zaustavljajte se procesljajte sve te sumnjive opstine jer ti celnici se ponasaju kao kaouboji siguran sam da ce policijs imati jos dosta posla.

  • Mako

    11. maj 2019 | 12:52

    Nema napretka sa kriminalcima, bravo policijo.

  • Kumče Gambino

    11. maj 2019 | 12:55

    Lopovi bre sve,sve iza resetaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA